1 коментар
Doctor-Who-Season-7-Posters

Доктора се завърна с нова мистерия

Ще стане ясно коя е Клара Озуалд до края на сезона, а за юбилейния епизод ще имаме трима много интересни актьори…

Изображение с име: DoctorWhoBellsofSt-JohnHR
Дали в плаката с мотора не се крие подсказка за завръщащи се герои в юбилейния епизод?

Дългоочакваното завръщане на „Доктор кой“ е вече факт – Клара Озуалд оцеля след ъплоудване на душата й в облак от данни и е на 99% пълноправна придружителка на Доктора, а мистерията на „два пъти умиралата жена“ и тази на „Великият интелект“ са новите сюжети, около които феновете ще си блъскат главите. Последният епизод за този сезон ще бъде излъчен през май и именно тогава ще се изясни ситуацията около наследницата на Амелия Понд.

Интересно е, че рядко големите мистерии, простиращи се върху няколко епизода, на Мофат се разкриват толкова бързо. На практика, въпросът „Коя е Клара?“ ще се разпростре върху само 10 епизода, 3 от които са излъчени (7.1, коледния и най-новия). Дали това означава, че има нещо още по-интересно, което ще я чака през 8-ми сезон? То вероятно ще е свързано с пророчеството – “On the fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature may speak falsely or fail to give answer, a question will be asked. A question that must never, ever be answered.” Избягваме да превеждаме, защото Мофат нарочно го е натъпкал с думи, които могат да се възприемат в различен смисъл – както обикновено.

Какъв е случаят и на Великият интелект (The Great Intelligence). Вече получихме някаква идея за плановете му по време на Коледния епизод, след който си мислехме, че Доктора го е победил. Но ето, че мистериозният разум отново върши пакости. Всъщност, героят е още от старите серии на Doctor Who. От тях става ясно, че Великият интелект е разум без тяло, оцелял от същество, живяло по време на предишната вселена. То е принадлежало към раса, наречена „Великите стари“, а днес търси начини да си осигури физическо съществуване. Появата му в два поредни епизода (и две различни времеви епохи) на новите серии със сигурност не е случайност. Явно Стивън Мофат има сериозни планове и за него, но по този въпрос не се споменава кога ще получим повече информация.

Поне мистерията на Клара няма да ни държи в напрежение твърде дълго, така че е безсмислено да изпадаме в твърде много размишления. А и, както феновете знаят, 2013-та не е просто поредната година за сериала и поредната нова придружителка. На 23 ноември ни чака юбилеен епизод за 50-тата годишнина на сериала. Голямата новина, свързана с него е, че…

Изображение с име: david-tennant
Мат Смит не е първият Доктор, возил придружителката си на мотор.

Дейвид Тенант и Били Пайпър ще се завърнат на екран!

Новината е обявена от BBC America, като заедно с двамата емблематични за новите серии актьори ще се появи и легендарният Джон Хърт (вероятно в ролята на злодей?). Още няма никакви подробности за сюжета, като дори не се знае дали актьорите ще изиграят своите роли от времето, когато Роуз пътува заедно с десетия Доктор, или сегашният Доктор на Мат Смит ще отскочи до паралелната вселена, където ще се срещне с настоящите им образи.

Не сме се и съмнявали, че култовият великобритански сериал, който продължава да печели овации из целия свят, ще продължи да ни радва и изненадва и през тази година. Останалите серии от седми сезон ще продължат да се излъчват всяка събота вечер.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата