krtp-gct-dobtmr

3 интересни филма за догодина

Киану Рийвс, Джордж Клуни и Дилън О`Браян подготвят интересни кино проекти за 2014-та година.

Голяма част от най-очакваните ни филми за 2013-та година вече видя бял свят, още по-голяма предстои. Но след отрупаната с хитове 2012-та и достойна 2013-та, не си мислете, че 2014-та ще остане без нищо интересно. Някои от най-големите изкушения за догодина вече имат сценаристи, режисьори и актьори за главните роли.

Киану Рийвс например се завръща в жанра с „Пътниците“. Звездата от „Матрицата“ и „Денят, в който Земята спря“ ще изиграе космически пътешественик, събуден от криосън 90 години преди достигане на заплануваната дестинация. Неговата криокамера е повредена и той трябва да изживее остатъка от живота си на кораба. За да не полудее напълно, събужда жена от екипажа, с която по-късно пламва уникална любов. Сценаристът на The Passengers е Джон Спейтс, чието име също напоследък се свързва успешно с научната фантастика. Режисьорът обаче е дебютант в киното – Браян Кърк. За сметка на това, той е печелил редица награди за опита си в телевизията – „Декстър“, „Лутър“, „Късмет“, „Игра на тронове“.

 

Изображение с име: day-the-earth-stood-still-reviews
Последната по-значима роля на Киану Рийвс беше в The Day the Earth stood still.

Още по-интересен, но и доста по-загадъчен, изглежда проектът Tomorrowland на Деймън Линделоф и Джеф Дженсън. Режисьор там е Брад Бърд, а голямата звезда – Джордж Клуни. Той играе човек, който открива врата към друг свят. Интересна ще е и ролята на малката Рафи Касиди („Снежанка и Ловеца“, „Тъмни сенки“). Тя ще бъде робот в детски вид на име Атина, която съществува от десетилетия и се запознава с героя на Клуни още когато е дете. Според изтеклото описание на сюжета (което обаче не е потвърдено), Франк среща Атина на панаира Томороуленд през 1964. Роботката (знаем, че няма такава дума, но ни звучи добре) вижда потенциал в него и го вкарва в Томороуленд – град, който съществува в друго измерение, където науката е много по-важна и прогресирала от нашата. Но след порастването на Франк (Джордж Клуни) кметът на града (Хю Лори) го гони, защото е твърде свободомислещ. След финала на „Изгубени“, „Каубои и извънземни“ и „Прометей“ Линделоф има доста да работи докато спечели доверието ни, но поне на ниво идеи се справя.

Изображение с име: Solaris-movie-f01
Една от причините Джордж Клуни да е известен е ролята му в "Соларис".

На последно място оставяме тийн-проекта с Дилън О`Браян от „Тийн-вълк“. Първият голям филм на младия актьор ще се казва The Maze Runner, като той ще е адаптация на роман със същото име от Джеймс Дашнър. Дашнър е поредният от авторите на тийн-литература, но далеч не е толкова успешен колкото вече филмираните му колеги. Въпреки това идеята му не звучи зле – дистопия, в която трият паметта на момчета и ги пращат в огромен лабиринт. Дилън О`Браян е най-новият посетител на лабиринта, в който вече се лутат Кая Скоделарио (Skins), Амл Амийн (Kidulthood), Томас Броуди-Сангстър („Игра на тронове“) и Уил Пултър (Son of Rambow). Първоначално трябваше да режисира Катрин Хардуайк („Здрач“), но в последствие тя бе заменена от дебютанта Уез Бол. Очевидно, нито едно от имената не е познато от касов успех, което говори за недоверие на 20th Century Fox към новия им проект, но тийн-фенките на Дилън О`Браян вероятно ще помогнат за успеха му.

Изображение с име: dylan-o-brien-teen-wolf
Дилън О`Браян играе най-добрия приятел на тийнейджъра-върколак в сериала на MTV.

Tomorrowland излиза на 19 декември 2014, The Maze Runner – някъде през 2014, a The Passengers може дори да се забави до 2015.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата