jamiefoxx

Джейми Фокс ще прави хорър антология за Syfy

Американската кабелна телевизия за фантастика подготвя антология от 5 епизода за Вси Светии 2013.

Актьорът Джейми Фокс може да изглежда зает напоследък (покрай „Джанго без окови“, „Белият дом: Под заплаха“ и „Невероятния Спайдърмен 2“), но намира време да разработва и собствени проекти. Чернокожата звезда е сключила договор със Syfy да напише, режисира и продуцира хорър антология, която да се излъчи през октомври 2013 като част от хелоуийнската програма на телевизията.

„Това е проект, който отдавна искам да направя и се радвам, че ще се реализира“, казва Фокс. „Пригответе се да полудеете през октомври, когато аз и мои специални приятели ще ви изплашим. И кой знае… може да вляза в една-две роли“.

Изображение с име: 121412-video-django-unchained-jamie-foxx-2
Джейми Фокс в "Джанго без окови"

Все още не се знае как точно ще се казва минисериалът, нито кои са специалните приятели на Фокс, но е известно, че към проекта са привлечени сценаристите Майкъл Ферис („Терминатор 4“), Джеф Стилсън и Джон Поуг. Единствено първият има по-успешно заглавие в кариерата си, а опитът на Фокс се изчерпва с ко-режисиране на епизод от нискобюджетния Nite Tales, в който става дума за комедиант, който кара публиката си да се смее буквално до смърт.

Въпреки това проектът може и да бъде реализиран добре. Съществуват редица примери за успешни хорър антологии като „Зоната на здрача“, „Приказки от криптата“ и „Зловеща семейна история“. Ако Фокс и приятелите му наистина имат талант за нещо повече от актьори и Syfy маркетира минисериала правилно, резултатът може и да е добър, макар отсега да е трудно да се прогнозира. Повече ще знаем през октомври, когато започне да се излъчва.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата