Iglata na Labakan ttt

Елате в Страната на сънищата за последно!

„Иглата на Лабакан“ е последната част от трилогията на Юлка и ИК „Кръгозор“ за „Страната на сънищата“.

Изображение с име: Iglata na Labakan ccПреди време писахме много високи оценки на първите две части от трилогията „Страната на сънищата“ – „Любими попътечо” и „Кралска кръв”. Макар и за деца, двете книги се оказаха завладяващо четиво и за пораснали.

Всяко нещо обаче си има своя край и този на Иво и Страната на сънищата вече е тук с третата част от трилогията „Иглата на Лабакан“. Юлия Спиридонова – Юлка обаче не просто довършва започнатото – тя е решила да вплете в последния си роман елементи от стари приказки и мистерии. Нейните герои ще тръгнат на пътешествие, за да открият шифъра, закодиран в някои от най-любимите ни детски приказки. Те ще разберат каква е връзката между приказка на Георги Райчев, „Мнимият принц” на Вилхелм Хауф, „Храбрият шивач” на Братя Грим и „Дивите лебеди” на Ханс Кристиан Андерсен. Ще се срещнат с непознати за тях приказни истории и герои.

Нова заплаха е надвиснала над Страната на сънищата. През портала, който я свързва с човешкия свят, се прехвърлят опасни токсични отпадъци. Спасението е едно – порталът трябва да се зашие. Кралят на Страната на сънищата Иво и най-добрият му приятел Кодо тръгват за света на хората, за да открият вълшебната игла. Етиен (братът на Иво) пръв разгадава, че шифърът, който ще им покаже пътя към иглата на Лабакан, е скрит в старите приказки. Пътешествието на двете момчета започва от древния град Александрия. Кралят и верният му приятел преминават през малко селце в България и стигат чак до Скандинавските страни, за да открият следите на иглата в един от най-красивите замъци на Бавария…

„Страната на сънищата” е приказно фентъзи за битки и приключения, за пътуване между два свята, за смелостта и приятелството, и за вечната борба със злото. Препоръчва се за малки и големи.

Изображение с име: o3

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата