1 коментар
hunger-games-catching-fire-katniss1

Трейлър за „Игрите на глада: Възпламеняване“

Вижте целия първи трейлър към продължението на The Hunger Games!

Всички знаеха, че киноверсията на романа „Игрите на глада“ от миналата година ще бъде хит. Но успехът й надмина и най-големите очаквания. Сега всички погледи са вперени към продължението, което излиза тази година. Залогът е висок, а трейлърът вече е налице:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Победата на Катнис и Пийта в 74-тите Игри на глада е не просто знаменателно събитие за Окръг 12 и първата двойна такава, тя е искра, която запалва цяла революция в зле проектираната обществена система на окръзите. Година след победата Катнис и Пийта трябва да обиколят окръзите и да помахат на хората, за да им напомнят, че следващото издание на ежегодното състезание наближава и нови 24 деца ще трябва да бъдат изпратени да се бият до смърт в бруталното риалити. Но народът вече не приема нещата толкова спокойно, колкото преди…

Изображение с име: hunger-games-cathing-fire-peetaЛюбопитна подробност е, че този трейлър не показва нищо от 75-тите игри на глада, а те са доста важна част от книгата. Може би идеята на продуцентите е да опазят максимално дълго изненадата за тези фенове на филмите, които не са чели книгите. Първите трейлъри миналата година също наблегнаха на подготовката и телевизионните участия на Катнис преди игрите, а от самите игри не показаха почти нищо. Тази тактика се оказа успешна и отново я виждаме в действие.

Междувременно още в трейлъра виждаме неща, които ги няма в книгата, а именно задкулисните игри и кроежи на президента Сноу. Тъй като романът се разказва изцяло от гледната точка на Катнис, сцената с разговора между Сноу и новия мениджър на игрите, Плутарх, отсъства в него. Сценаристите Майкъл Арндт (който ще пише и „Междузвездни войни: Епизод 7“) и Саймън Бюфо („Беднякът милионер“) са я включили, за да придадат по-завършен вид на филма.

В главните роли се завръщат познатите лица – Дженифър Лоурънс, която спечели Оскар за ролята си миналата година, Джош Хътчърсън, Уди Харелсън, Доналд Съдърланд и Елизабет Банкс. На режисьорският стол обаче вече ще седи друг – Франсис Лоурънс („Аз съм легенда“). Тези, на които им се е завил свят, докато са гледали първия филм през тресящата се камера на Гари Рос, могат да си отдъхнат спокойно – Лоурънс е потвърдил, че няма да използва похвата за този филм, за да предаде усещането за затишие пред буря. Освен това част от сцените са заснети в IMAX формат, а за него се изисква стабилна ръка.

The Hunger Games: Catching Fire излиза на 22 ноември 2013, третата част Mockingbird Part 1 на 21 ноември 2014, а финалната – Mockingbird Part 2 – на 20 ноември 2015.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата