europa report

Доклад от Европа

Но не континента, а Юпитеровата луна. Както група астронавти ще открият, под ледовете й наистина се крие извънземен живот… който определено не обича гости.

Ако Кюриосити така и не открие следи от живот на Марс, то следващата ни надежда е Европа – заледената луна на Юпитер, към която все по-често насочваме погледите си. А очевидно и въображението си.

http://www.youtube.com/watch?v=aq7mBTC0sKM

Във филма Europa Report, международна група астронавти ще бъде изпратена на Юпитеровия спътник, за да докаже, че там има живот. Но щом пробият ледената покривка и погледнат в тъмнината на безкрайния океан, тръпката от откритието ще бъде изместена от ужас и борба за оцеляване.

Въпреки че изглежда евтинийка, в Europa Report са замесени доста интересни имена, а именно Себастиян Кордеро („Гняв“), Шарлто Копли („Елисей“), Майкъл Найквист („Мисията невъзможна 4: Протокол призрак“, „Мъжете, които мразеха жените“) и Даниел Ву („Тай-Чи герой“, „Ограбеният крадец“).

На практика, това е поредното предложение в псевдодокументалния стил, но е доста по-разнообразно и динамично от останалите в жанра. Леко напомня на едно скорошно разочарование, наречено „Аполо 18“, но може и да грешим. Според критиката, космосът и провеждането на мисията са представени изключително реалистично, което определено е бонус.

Световната премиера е насрочена за 26 юни 2013, но няма информация за това дали филмът ще дойде и в България, и къде точно.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата