Трейлър на български и портрети на героите от „Университет за таласъми“

Информация и картинки от предстоящата анимация Monsters University

Многооки, еднооки, многозъби, еднозъби, розови, лилави, зелени, с крила, еднокраки и многокраки – това са студентите от новия випуск на най-престижната школа по плашене и писъкосъбиране в целия чудовищен свят – авторитетния Университет за таласъми.

Всяка година там се събират причудливи и ученолюбиви таласъми, които искат да придобият академични познания как да бъдат страховити и да усвоят майсторството на плашенето. Този випуск ще се окаже по-специален, защото в него се подвизават готиният Джеймс П. Съливан – Съли и не толкова отраканият Майк Вазовски.

На български ще чуем двамата забавни анимационни герои с познатите гласове на Георги Тодоров (Съли) и Теодор Елмазов (Майк). Редом до тях, в капаните заложени по пътя към заветната диплома, попадат техните колоритни приятели от братството на „Оозма Капа“ и не толкова ярките им опоненти.

Ранди Богс, който на български ще чуем с гласа на Любомир Младенов, е „заекът” в братството, а Дон Карлтън, с гласа на Николай Пърлев, е най-зрелият член и един от създателите на „Оозма Капа“, завърнал се отново в университета за мечтаната от него кариера в областта на плашенето. В живописната група студенти се промъква и Скот Скуиши Скуибълс, озвучен на български от Момчил Степанов. Скот  придава нов смисъл на определението „неопределен“ и си пада малко странник, с широко отворени към света очи. Буквално раздвоени в своите разбирания, братята Тери и Терри Пери, може и да започнат да мислят като една глава, ако поне за малко спрат да спорят помежду си и поработят със своите приятели от „Оозма Капа“. Арт, който ще чуем на български с гласа на Петър Калчев, е вечният свободен дух – мистериозен таласъм със съмнително минало.

На първо място сред онези причудливи, своенравни създания, които успяват да изкарат страха на братята от „Оозма Капа“ в Университета за таласъми е легендарното плашилище декан Сухарска, която ще чуем с гласа на Тамара Войс. За сериозната крилата преподавателка има таласъми плашилища, които заслужават вниманието й, и всички останали таласъми, които на практика не съществуват за нея.

Режисьор на анимацията е Дан Сканлън („Колите”), а продуцент е Кори Рей („В небето”, „Феноменалните”, „Таласъми ООД”). Официалната премиера е на 21 юни.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова
petia84

да, забавно е, но първият филм се превърна в една от класиките на Дисни/Пиксар, а този си е просто продължение.

Иван Петков

Изглежда забавно. Тези анимацийки винаги са готини.