the amazing spider man 2 fanmade

Невероятен Спайдърмен ще има на всеки 2 години

Сони обявиха дати за The Amazing Spider-Man 3 и 4 през 2016 и 2018.

Изображение с име: the_amazing_spider_man_2_teaserФеновете на новия Човек-паяк могат да са спокойни – още отсега се планират трета и четвърта част на поредицата. Sony са обявили, че „Невероятният Спайдърмен 3“ ще излезе на 10 юни 2016, а „Невероятният Спайдърмен 4“ – на 4 май 2018 г.

Така или иначе, The Amazing Spider-Man още отначалото беше замислен като първа част от минимум трилогия. Успехът му и интересът, който втората част вече предизвиква, явно са достатъчна гаранция за продуцентите, щом обявяват тези планове толкова рано. Сценаристите сега спокойно могат да развиват сюжетните линии от първата част, без да се притесняват, че за някоя от тях няма да остане време.

Всъщност, „Невероятният Спайдърмен 2“ май ще отвори повече въпроси, отколкото ще отговори. Вкарани са много герои от комиксите и първата трилогия на Сам Райми като Норман Осборн (в ролята: Крис Купър) и Хари Осборн (Дейн ДиХаан). Кастната е и Мери Джейн Уотсън (Шайлин Удли) – с нея дори има заснети сцени, но в последствие Марк Уеб е решил да не я вкарва в играта все още, за да не прекалява с броя сюжетни линии. Освен гореспоменатите се планират сюжетни линии с Електро (Джейми Фокс), Носорога (Пол Джамати), затвор за супергерои и връзката на Питър с Гуен – количеството е достатъчно.

Спомняме си, че многото сюжетни линии в „Човека-паяк 3“ на Сам Райми, които бяха странно реализирани и несвързани, бяха една от причините за по-ниски приходи и оттам отказ от четвърти филм.

Повишаващите се хонорари на звездите от предишната трилогия (например тези на Тоби Магуайър и Кирстън Дънст) бяха пък друг основен фактор за решението на Сони да рестартира поредицата вместо да я продължи. Тук това влияние няма да е изразено толкова силно, защото се очаква Ема Стоун (Гуен Стейси) да спре да присъства след втория филм (може дори да умре). Марк Уеб пък вероятно няма да бъде режисьор след втората част, тъй като в графика му наближават други отдавна поети ангажименти. Така ще се даде шанс на нови хора да се присъединят към екипа, които ще са склонни и на по-тънки чекове, а това гарантира по-дълъг живот (освен ако приходите от следващите филми не се окажат катастрофално ниски, но такава вероятност почти няма).

The Amazing Spider-Man 2 излиза по кината на 2 май 2014.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата