FREE BIRDS

Пуйки пътуват през времето във Free Birds

Трейлър към нова забавна анимация.

http://www.youtube.com/watch?v=UhxSOkTFGvo

„Свободни пилета“ е първата анимация за кино на Real FX Creative Studios. Ако се съди по трейлъра, сюжетът няма да е много цялостен – започва с това как пуйка, по-умна от обикновените, е спасена от изяждане от президента на САЩ. След това обаче същата тази пуйка се среща с друга, по-войнствено настроена такава, с която се връщат назад във времето и се опитват да предотвратят започването на празненствата на „Деня на благодарността“, в който винаги се яде пуешко.

Въпреки че Денят на благодарността е чисто американски празник, тук също можем да разберем идеята зад филма. Все пак любимият ни слоган за Гергьовден е „Изяж Георги, спаси овца“. Като се замислим, ако главните герои в тази анимация бяха овци, щеше да е много по-яко, но и така изглежда достатъчно смешно 🙂 Още повече, може би малко разнообразие от Pyxar ще се отрази добре на феновете на този тип филми.

free birds movie Free Birds Trailer: Time Traveling Turkeys Attempt to Stop Thanksgiving

Гласове на пуйките ще дадат Оуен Илсън и Уди Харелсън (макар че ако филмът дойде у нас, най-вероятно дублиран на български), като Джордж Такей („Стар Трек“) също ще озвучава някого от героите. Режисьор е Джими Хейуорд (Horton Hears a Who!). Сценаристи пък са Крег Мейзин („Последният ергенски запой 3“), Дейвид Стърн и Джон Страус, които са опитни в правенето на комедии, макар и не твърде забавни такива.

 

В САЩ анимацията излиза по кината на 1 ноември, докато у нас не се знае дали изобщо ще дойде по официалните канали.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата