Ветераните в борбата

Днес излиза дебютният роман на Гавин Смит „Ветеран“.

Гавин Смит е великобритански писател и сценарист, чието име се прочува със светкавична бързина след излизането на дебютния му роман „Ветеран“. Дойде време книгата да излезе и на български, като издателството е „Колибри“. „Ветеран“ е новото попълнение към новата им библиотека „Галактики“, за чието качество те усилено работят.

Вече шейсет години човечеството е във война с Тях – с Техните Нинджи и Берсерки. Извънземна цивилизация, продукт на генно инженерство, създадена да изтребва безмилостно човешкия род.

Действието се развива 300 години напред в бъдещето. Ветеранът Джейкъб Дъглас прекарва дните си в незаконни боеве, надпреварвания с мотори и запои, но когато е обявена единайсета степен на опасност, той бива отново призован, за да тръгне по следите на ИК, инфилтрация с ксеноморфи. Решението му да наруши правилата на играта става повод за напрегнато преследване от страна на майор Ролистън и Сивата дама, което ще го отведе от покрайнините на Дънди в Шотландия до Ню Йорк, Атлантида и далечния Сириус и в което той ще увлече със себе си и малолетната проститутка Мораг, религиозния хакер Езичник (който мечтае да направи Бог в мрежата), воина гуркха Рану и пирата киборг Балор, като междувременно ще открие и следите на своите двама изчезнали бойни другари – журналиста Хауърд Маджи и сержант Грегър Макдоналд.

На сайта на автора можете да прочетете разкази от вселената на „Ветеран“ на английски.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |