2 коментара
seventh-son-sharknado

Любопитни нови филми

Seventh Son е ново епично фентъзи с руски режисьор, а Sharknado изглежда като от онези долнопробни филми, които са толкова абсурдни, че чак са добри!

Ловувайки за трейлъри, днес попаднах на две нови фантастики, които изглеждат странно и различно.

Джеф Бриджис, Джулиан Мур и Бен Барнс са главните действащи лица в „Седмияj син“. Майстор Грегъри е възрастен рицар, прекарал векове, защитавайки света от злите сили. Но в кралството се е завърнала Майка Малкин, най-силната вещица, която Грегъри е залавял. За да се пребори с нея, майсторът трябва да си обучи нов помощник – седми син на седми син, който според пророчеството ще стане новият защитник на човечеството.

The Seventh Son е по романа на Джоузеф Делани, The Spook’s Apprentice, книга първа от The Wardstone Chronicles. По проекта се работи от 2005 г. насам, премиерната дата се отлага няколко пъти, но сега, щом вече имаме и трейлър, може да вярваме, че текущата (14 януари 2014) ще е последната. Интересният елемент тук е режисьорът – Сергей Бодров, руснак, който преди 40 години е започнал кариерата си в Съветския съюз. Трейлърът обаче не прилича особено руските блокбъстъри от последните години – продуценти са Warner Bros и Legendary Studios и си личи, че въпреки руският ръководител, екипът е по-скоро американски. Това обаче не означава, че няма да видим нещо по-различно от обичайното откъм режисура.

http://www.youtube.com/watch?v=XQt6lYJHIOA

Другият интересен проект, на който се натъкнах, със сигурност няма да е по вкуса на всеки. Всъщност, много е вероятно да не се окаже по вкуса на никого. Но идеята му е толкова абсурдна, че си заслужава да се отбележи. Става дума за филм на телевизия Syfy (известна с това колко долнопробни са филмите й), наречен Sharknado. Думата е образувана от „акула“ и „торнадо“, което е логично, предвид сюжета.

В Лос Анджелис се разразява внезапна мощна буря с торнадо. Природната стихия се разразява в морето и повдига стотици кръвожадни акули във въздуха. Така бедствието не е само атмосферно, но и чудовищно – всичко е наводнено и акулите могат да те нападнат както по море, така и по въздух!

Бутон за зареждане на YouTube видео

„Акулонадо“ има потенциал да е толкова абсурден, че да е интересен. Той ще се излъчи по Syfy още тази вечер, което значи, че от утре ще можете да го издирвате по чуждестранните торенти. Със сигурност такъв филм няма да излезе в България по никакъв начин (вероятно дори няма да се появи по нашите торенти), така че теглейки от интернет едва ли ще ощетите някого.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата