2 коментара
dod-g-tloeg

Нов живот за стари идеи

„Годзила“ и „Денят на мъртвите“ ще имат поредни римейкове, а „Лигата на необикновените джентълмени“ – сериал.

Нова обилна доза римейкове ни залива от Холивуд. В тази статия ще ви разкажем за цели три стари филма, които ще се правят наново!

Започваме с „Денят на мъртвите“. Day of the Dead е трета част от зомби-поредицата на Джордж Ромеро, започнала още през 60-те и превърнала името в емблема на поджанра още тогава. Той е направен през 1985 г., а неговите предшественици – през 1968 и 1979. След него Ромеро малко си почина, но по-късно се завърна към жанра с доста по-слабите „Земята на мъртвите“ (2005), „Дневника на мъртвите“ (2007) и „Оцеляването на мъртвите“ (2009).

През 2008 година беше направен римейк, който обаче се оказа неуспешен. Сега ни чака нов опит, този път на продуцентите на „Тексаско клане“ Лати Гробман и Криста Кембъл.

Противно на това, което правят скорошните зомби римейкове, нашият „Денят на мъртвите“ ще почете оригиналната визия на Джордж Ромеро, като използва бавните бродещи зомбита, които тероризираха нашето детство„, казва Гробман. „Новата мода на бързи и тичащи зомбита може да помогне за много стряскащи моменти, но не може да се сравнява с психологическия страх и напрежение, които се натрупват като се изправиш срещо оригиналните немъртви на Ромеро. Нашата цел е да рестартираме жанра и да намерим баланса между носталгията и новото.

Планът е римейкът да бъде подобен на оригинала – група хора живеят в укрепена сграда и се борят с настъпващите зомбита, превзели света. Бюджетът ще е между 10 и 20 милиона долара, което не е много, но е достатъчно за един добър филм – стига да е добре написан, режисиран, изигран и т.н., в което малко се съмняваме.

Изображение с име: Bub1

Следващата новина също е нова и се отнася до намеренията на Fox да направят сериал по „Лигата на необикновените джентълмени“. Телевизионният канал е поръчал пилотен епизод, който ще се основава на оригиналния комикс от Алън Мур и Кевин О`Нийл. Става дума за известни литературни герои (Алън Куотърмейн, Капитан Немо, Невидимия човек, Дориан Грей, Д-р Джекил и др.), които се борят с лошите в Англия през Викторианската епоха.

По тази идея вече имаше филм, и то доста тъп такъв, който успя да си избие бюджета и да направи печалба, но пък заработи много лоши ревюта от фенове и критици. Въпреки усилията на Шон Конъри, Тони Кюран, Джейсън Флеминг и Пета Уилсън, The League of Extraordinary Gentlemen 2 така и не бе направен.

Сценарият на пилотния епизод ще бъде написан от Майкъл Грийн, който е работил по „Зеленият фенер“, „Герои“ и „Смолвил“. Ако бъде поръчан цял сериал, Грийн ще е и главен сценарист. Още няма наети актьори или режисьор, но екипът ще се бори за премиера през 2014 г.

Изображение с име: 1221281-league_of_extraordinary_gentlemen

Последният римейк е известен доста по-отдавна и затова го слагаме последен. Става дума за „Годзила“, която отново ще мачка офис-служители, военни, журналисти и шокирани плажуващи (те ще го отнесат първи, заедно с рибарите и пристанищните работници). Този проект е и най-напреднал, поради което вече има плакат към него (най-долу), изобразяващ Годзила, построена от разрушените от нея сгради.

Режисьор на поредния римейк е Гарет Едуардс, а сценарист – Франк Дарабонт. Godzilla отново ще се върне към корените на идеята – японския филм от 1954, а и ще включва поне още едно голямо чудовище, с което Годзила ще се бори. В главните роли ще са Браян Кранстън, Арън Тейлър-Джонсън, Елизабет Олсън, Джулиет Бинош, Кен Уатанабе, Дейвит Стратхерн и др.

Повече информация вероятно ще имаме след тазгодишния Comic Con в Сан Диего, на който „Годзила“ ще бъде представена. Датата, на която филмът ще бъде готов, е 16 май 2014.

Изображение с име: Godzilla-Comic-Con-poster

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата