nbc-all 1

Бягство от затвора Рай

NBC е поръчала пилотен епизод за футуристичен вариант на „Бягство от Ню Йорк“ и „Бягство от затвора“.

Миналата година кариерата на Сет Греъм-Смит неочаквано се разрасна. Писател и сценарист, той пусна два филма – „Ейбрахам Линкълн: Ловец на вампири“ и „Тъмни сенки“. И двата не се харесаха нито на публиката, нито на критиците, но все пак човекът се прочу. Въпреки разочарованията, Греъм-Смит не е останал без работа – той редактира сценария на „Фантастичната четворка“ и работи по Beetlejuice 2.

От тази година в графика му се намърдва и потенциален ТВ-сериал. Paradise ще бъде нова драма от Сет Греъм-Смит и Грег Берланти („Стрелата“). Действието ще се развива в края на ХХІ-ви век, когато Лас Вегас е превърнат в Парадайс (Рай) – строго охраняван затвор за закоравели престъпници. Главният герой ще бъде доктор, който е несправедливо обвинен в убийство и ще търси начин да избяга от затвора.

Prison Break TV Show NBC Orders Futuristic Prison Drama Reminiscent of Escape from New York

Ако сте гледали „Бягство от затвора“, няма как да не откриете прилики. Още повече ще ги видите в „Бягство от Ню Йорк“, в който също виждаме голям град, превърнат във футуристичен затвор. Впрочем, на последния се подготвя римейк от доста време насам, но явно има доста вода да изтече докато се случи.

Доколко има хляб в такава идея, предстои да видим. Превръщането на цял град в затвор звучи като малко крайно и нереалистично хрумване, което не говори добре за сериозността на сериала. От друга страна, това е предпоставка за добър екшън и висок бюджет. Prison Break изпита трудности да си измисли сюжет за сезоните след първия и доказа, че идеята трудно се реализира в по-дълъг сериал. Но пък първият му сезон беше наистина добър и доказа, че хляб все пак има. Дали сценаристите ще намерят правилния подход?

Изображение с име: Escape-from-new-york-header

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата