8 коментара
6spielberg27

Нов летен сериал през 2014 – Extant

Стивън Спилбърг и CBS ще работят заедно за нова фантастика, която да допълни програмата в следващото лято.

Нов фантастичен сериал ще допълва програмата на CBS през следващото лято (и вероятно ще си партнира с доста успешния и вече подновен за втори сезон „Под купола“). Проектът носи загадъчното име Extant и е привлякъл за изпълнителен продуцент не кой да е, а Стивън Спилбърг.

Вместо първо да се прави пилотен епизод, след което телевизията да решава дали да поръчва или не, при Extant е дадена зелена светлина за цели 13 епизода. Футуристичният сериал ще проследи драмата на астронавтка, която е прекарала година в космоса, а сега се интегрира обратно в земното общество. Думата няма аналог на български, но се използва за нещо старо и уникално, което все още съществува – в по-позитивен смисъл от „архаичен“. Ако сериалът стигне до българските телевизии, ще бъде интересно да видим как ще го преведат.

„Extant е много оригинален и многопластов сериал – сценарият изобилства от човечност, мистерии и изненади, които се разкриват постепенно“, казва Нина Таслър, президент на CBS. „Партньорството ни със Спилбърг за „Под купола“ показа, че зрителите реагират добре на висококачествени сериали през лятото. Очакваме с нетърпение да видим как ще ни се получи следващото уникално телевизионно събитие в лицето на Extant.“

Steven Spielberg making Abr CBS Orders Full Season of Spielberg Produced Futuristic Thriller Extant

Самият Спилбърг далеч не остава без работа напоследък. „Робокалипсис“ може и да е в застой в момента, но предстои излизането на много други проекти с негово участие – Transformers 4, Jurassic Park 4 и Interstellar. По телевизията той се изявява в Under the Dome и Falling Skies.

Поръчката на цели 13 епизода е рискована, но явно продуцентите са уверени във високия потенциал на сериала. Името на Спилбърг също ще помогне, макар че не е гаранция за успех. Дори „Падащи небеса“ и „Под купола“ да са успешни, други негови телевизионни изяви като „Тера нова“ се провалиха. В крайна сметка, един сериал не е само изпълнителния продуцент – искат се сценарий, актьорска игра и много други неща.

Ще успее ли Extant да трогне зрителите или не, предстои да видим.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата