2 коментара
atlantis

Поръчка за „Атлантида“, нови сезони за „От плът и кръв“ и „Континуум“

Atlantis ще замести Merlin, а In The Flesh и Continuum са подновени и ще имат повече епизоди през 2014.

Изображение с име: mark addy
Крал Баратеон е възкръснал в Атлантида

След като сполучиха с Orphan Black, от BBC America обявяват, че ще продължат да се развиват в жанра с нов фентъзи сериал. Проектът се разработва съвместно с BBC. Става дума за „Атлантида“, за който ви писахме, че ще замести внезапно приключилия „Мерлин“.

Atlantis ще се излъчва през есента и ще бъде част от „Свръхестествената Събота“ в програмата на американското ВВС. Създаден от Хауърд Оувърман („Misfits“), Джулиан Мърфи („Мерлин“) и Джони Капс („Мерлин“), сериалът ще се развива в свят и време на легендарни герои и митични същества. Първият сезон ще се състои от 13 едночасови серии и ще се стреми да преиначи гръцката митология за съвременната публика. Най-вероятно, първият епизод ще бъде показан в същата вечер с юбилейния такъв на „Доктор кой“ – идеята е телевизионното събитие с 50-годишнината на класиката да привлече зрителите пред екраните, за да останат те и за „Атлантида“ – това означава 23 ноември.

Актьорският състав е съставен от Марк Ади („Игра на Тронове“), Джемима Рупър („Хекс“), Джулиет Стивънсън, Сара Периш, Робърт Емс, Аиша Харт и Джак Донъли.

Ето я и официалната анотация:

Градът Атландида е мистериозно, древно място. Място на богини със змийски коси, толкова голямо, че според легендите е построено от гиганти. В това странно място се озовава младият Джейсън (Язон, вероятно с неговите аргонавти) и започва едно невероятно приключение, което връща към живот гръцките митове и легенди.

Изображение с име: in_the_flesh_3
Още депресирани зомбита догодина

Хауърд Оувърман, който ще се изявява като сценарист и продуцент се изказва по следния начин за новото начинание: „Едновременно е чест и удовлствие, че имаме възможността да заведем публиката на пътешествие из фантастичния свят на Антлантида. Черпейки вдъхновение от гръцката митология ще се опитаме да разкажем класически приключенски истории по неочакван и необикновен начин – със седмични минифилми, които се надяваме да се харесат както на малки така и на големи.“

„In the Flesh“ също ще продължи излъчването си. Минисериалът от 3 серии ще се завърне за втори сезон. Този път той ще е два пъти по-голям – с 6 серии, изпълнени с опитващи се да се разбират с хората зомбита. Немъртвата драма ще се завърне на екран през 2014.

За феновете на „Континуум“ новините също са добри! Полицайката и фанатиците, върнали се няколко десетилетия назад, чак до наше време, ще имат трети сезон с цели 13 епизода. Сериалът е успешен както в родната си Канада, така и в САЩ, където се излъчва по SyFy. Нещо повече, той е най-гледаният сериал по кабелна телевизия в часа си за страната-вносител, което, макар и зрителите да са доста под 1 милион, носи големи позитиви за SyFy. В България Continuum върви по Fox.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата