1 коментар
13cvyata-ttt

Демонстрирайте въображението си с корица за книга!

В новия конкурс на Човешката Библиотека се търси художник, който да направи корица на нова вълнуваща антология под надслов „За спасяването на света“.

Изображение с име: 13cvyata_korica5
Антологиите започнаха с "Тринайсетте цвята на дъгата"

Търси се художник! Млад, стар, неопитен или ветеран – няма значение – важното е да е добър и да има въображение, достойно за новата мащабна антология на Човешката библиотека. Тя е озаглавена „За спасяването на света“ и включва 48 произведения от най-различни автори. Конкурсът е отворен за всички и продължава до 20 октомври. Подробностите за изискванията към корицата можете да намерите тук.

„За спасяването на света“* е втората антология с български разкази, новели и повести, включена в поредица „Човешката библиотека“ С 48 включени текста и повече от 1000 стандартни страници обем, тя ще бъде и най-мащабното издание по рода си в българската литература.

За да спасят света с творчеството си, ръка си подават писатели със статут на съвременни класици като Величка Настрадинова, Светослав Славчев, Агоп Мелконян, Любен Дилов, утвърдени автори като Николай Теллалов, Йоан Владимир, Петър Кърджилов, Любомир П. Николов, Янчо Чолаков, Атанас П. Славов, Александър Карапанчев, Велко Милоев, Красимир Георгиев, Елена Павлова, Георги Малинов и младите (но вече впечатляващи) творци Димитър Риков, Красимира Стоева, Геновева Детелинова, Саша Александрова, Калоян Захариев. Голяма част от текстовете са награждавани в България и са издавани в превод по света.

Обединяващ в „За спасяването на света“ е фокусът върху значими теми; тук антологията хвърля ръкавица на съвременната българска литература. „Спасяване“ и „свят“ се тълкуват и проявяват възможно най-широко – буквално и метафорично, сериозно и с намигване.

„За спасяването на света“ е съвместно издание на фондация „Човешката библиотека“, Дружество на българските фантасти „Тера Фантазия“ и книжна поредица „Тера фантастика“. Антологията ще излезе в електронен и хартиен вариант. Електронният вариант се разпространява свободно на принципа „читателите плащат колкото и ако преценят“. Всички приходи се разпределят между творческите участници: автори, съставители, редактори, коректори, художници и оформители.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата