Meteor-Shower-HD-Wallpaper

Кърцман и Орси с нови сериали

Успешното в киното и телевизията дуо Роберто Орси и Алекс Кърцман разработват сериали за CBS и Fox

В последните 3-4 години вероятно сте срещнали имената на Роберто Орси и Алекс Кърцман поне няколко пъти. Те се прочуха преди време с „Експериментът“ по телевизията, а после и в киното със „Стар Трек (2009)“. След това продължиха да печелят фенове с проекти като „Трансформърс“, „Зрителна измама“ и „Хаваи 5-0“. Те са търсени и за редактори на сценарии, какъвто е случаят с предстоящите „Невероятния Спайдърмен 2“ и Edge of Tomorrow на Том Круз.

Това обаче не е всичко, защото двамата тепърва ще работят по два нови сериала. Единият ще е по CBS и ще се казва „Спасение“. Действието му ще се развива няколко месеца преди наближаващ апокалипсис, а главните герои ще се реагират на наближаващия край и ще се борят да запазят цивилизацията в последните й мигове. Орси и Кърцман ще са изпълнителни продуценти, а Мат Уилър ще бъде сценарист.

CBS беше телевизията, която направи „4400“, а наскоро се завърна в жанра с „Под купола“. Те вече обявиха и друго бъдещо попълнение към каталога си – Extant на Стивън Спилбърг.

Изображение с име: Kurtzman-Orci
Кърцман и Орси

Апокалипсисът става все по-популярна тема за телевизията и този сериал е поредният, който ще я експлоатира. Salvation обаче ще е първият, който разглежда събитията преди, а не след него, което ще му помогне да се отличи от конкуренти като Falling Skies, The Walking Dead и предстоящия Dominion. Още не се знае какъв точно ще е апокалипсисът в този сериал, но някои предполагат наближаващ Земята метеорит.

Не ви звучи интересно? Защо не пробвате с уестърн – дуото развива и сериал на име Wyatt Earp, който ще върви по Fox. Уайът Ърп е историческа личност, живяла в САЩ по времето, когато престъпността е владеела Дивия Запад. Неговата борба за справедливост е станала толкова легендарна, че името му се помни и до днес.

Ако пък мразите уестърни, не забравяйте, че двамата са продуценти и на Sleepy Hollow, който ще тръгне съвсем скоро в САЩ. В него става дума за боец от американската революция, който умира след като обезглавява врага си. Няколко века по-късно, в наше време, двамата се събуждат и подновяват борбата си.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата