American horror story coven 75

Подробности и благинки за следващата Зловеща семейна история

American Horror Story: Coven започва през октомври и ще ни разкаже историята на последните вещици.

Ако ни следите по-отдавна, знаете, че „Американска история на ужасите“ (или „Зловеща семейна история“, както е официалното българско име) ни е един от най-тачените сериали, колкото и да е извратен понякога. Антологията ни показа обитавана от духове къща в първи сезон и лудница с какви ли не ужасии във втори. Тази година ни чака третата история и доскоро единственото, което знаехме за нея, беше, че ще се разправя за вещици.

https://www.youtube.com/watch?v=zMy5BNoUMhM

Сега имаме по-подробно описание на сюжета: Минали са над 300 години от ужасяващия лов на вещици и са останали едва няколко от тях. След възраждане на загадъчните и изненадващи атаки срещу вида им, младите момичета отиват в специално училище в Ню Орлиънс (Академията за специални млади дами на г-жа Робишо), където да се научат да се защитават. Такава е и новопристигналата Зоуи (Таиса Фармига), която укрива своя собствена ужасяваща тайна. Притеснена от нарастващата агресия, Фиона (Джесика Ланг), отдавна напусналата глава на вещерското сборище, се завръща в града, твърдо решена да опази сестрите си и да унищожи всичко и всеки, който се изпречи на пътя й.

Това обаче е само един от сюжетите, вероятно основният, който ще се развива в сериала. Както и преди обаче, историята няма да се ограничи до само една сюжетна линия. Напротив, този път времевият диапазон ще бъде още по-широк и ще обхваща цели 300 години вещерска история.

http://www.youtube.com/watch?v=JY5lw62A2zw

Между абзаците виждате тийзърите към сезона, които се превърнаха в запазена мярка на сериала. Вместо да разкриват нещо от сюжета или героите, те просто показват смущаващи и/или плашещи сцени, свързани с общата тематика. American Horror Story не е силна в измислянето на нови ужаси, но е на невероятно високо ниво в реализацията им по нови заплетени и драматични начини. Именно това виждаме и от тийзърчетата. До премиерата на първия епизод вероятно ще наизлязат още много – миналата година имаше цели 14.

Бутон за зареждане на YouTube видео

В най-новото от тях обаче традицията се разчупва, защото са ни показани всички по-главни герои, които ще вземат участие в историята. Виждаме училището, както и трите основни вещици.

Хубавите новини са, че огромна част от актьорите, които са имали главни роли преди, се завръщат. Това са носителката на Еми Джесика Ланг, Франсис Конрой, Еван Питърс, Таиса Фармига, Сара Полсън, Лили Рейб (която отнесе специална похвала за играта си през втори сезон от нашето ревю), Александра Брекенридж (похотливата прислужница от първи сезон), Денис О`Хеър и др. За пръв път ще видим в сериала Кати Бейтс, Анджела Басет, Ема Робъртс, Пати Лупон, Гейбъри Сидибе, Джейми Брюър, Дани Хюстън и др.

Повечето от тези актьори вече видяхме в тийзъра с подзаглавие „Инициация“ по-горе. За част от ролите на този талантлив актьорски състав вече има яснота:
– Кати Бейтс ще играе серийна убийца на име мадам Лалори, която държи роби в дома си.
– Анджела Басет ще бъде вуду-магьосницата Мари Лаво – нейният клан ще бъде основният съперник на вещиците, предвождани от Джесика Ланг.
– Дани Хюстън („Сблъсъкът на титаните“) е най-новото попълнение към екипа, изненадващо обявен съвсем наскоро, седмици след началото на снимките. Той ще изиграе гаджето на Фиона (Джесика Ланг), с когото не са имали особено гладка връзка.
– Сара Полсън е Кордилия, дъщерята на Фиона. Нейната героиня е подобна на адашката й от Шекспировия „Крал Лир“.

Честно казано, на пръв поглед вещиците не изглеждат като най-интересната тема, още повече за една история на ужасите. От друга страна сценаристите досега винаги са ни изненадвали повече от приятно с подхода им към клишетата в жанра. Ето защо очакваме много и от този сезон!

За по-негнусливите има и плакат по-долу! Премиерата на American Horror Story: Coven в САЩ е на 9 октомври по FX (10 октомври наше време), като е много вероятно още тази година да видим сериите и по българската Fox, която излъчи предните два сезона.

Изображение с име: American-Horror-Coven-Poster

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата