2 коментара
Legion 87

Подробности за Dominion

Антъни Стюарт Хед ще оглави актьорския състав

Изображение с име: Anthony_Stewart_HeadSyfy се е заела доста сериозно с адаптирането на „Легион“ към малкия екран. Техният проект Dominion е все още на фаза пилотен епизод (който може да не прерасне в поръчка за сериал), но предвид отпуснатите подробности за него и привлечения актьорски състав, най-вероятно скоро ще можем да гледаме поне 13 епизода.

Най-интересното име в новообявения актьорски състав е Антъни Стюарт Хед. Той е най-известен с ролите си в „Бъфи – убийцата на вампири“ и „Мерлин“. Ето че симпатичният британец отново си е намерил работа.

Както вече знаем, „Доминион“ ще бъде епична свръхестествена екшън-драма, базираща се на събитията в „Легион“. 25 години след въпросните, битката между ангели и хора е опустошила планетата ни. Млад войник-бунтар открива, че той вероятно ще бъде спасителят на човечеството, но приключенията му едва сега започват.

Сценарият за пилотния епизод е написан от Вон Уилмът, а режисьор е Скот Стюарт (човекът зад Legion). Двамата ще бъдат и изпълнителни продуценти. В главните роли ще бъдат Антъни Стюарт Хед, Роксан МакКий, Люк Алън-Гейл и Шивани Гайл.

Героят на Антъни Хед ще се казва Дейвид Уийл. Той е алчен за власт президент на сената Вега (бившият Лас Вегас), който е постоянно в конфликт с генерал Райзън, военният лидер на града. Дейвид иска да защити своите власт и граждани, независимо от цената, която ще трябва да плати.

Изображение с име: doreahРоксан МакКий е от прохождащите актриси, като най-известната й роля дотук е на Дория в „Игра на тронове“ (прислужницата на Денерис, която я предава във втори сезон). Нейната героиня, Клеър Райзън, е нещо като принцесата на Века. Като дъщеря на генерала, тя има право на най-висшите привилегии в обществото. Но тя е също така със силна воля и доста по-издържлива на несгоди, отколкото изглежда.

Люк Алън-Гейл едва ли ви е познат – евентуално може да сте го забелязали в „Боржиите“. В „Доминион“ той ще играе Уилям Уийл – синът на Дейвид. Въпреки висшето си потекло, Уилям е човек от народа и е избрал да се посвети на религията. Нещо повече, той е глава на Църквата на Спасителя.

Шивани Гай играе Арика – дипломат, изпратен да поддържа политически връзки с Вега. Тя произхожда от Хелена – мистериозно и военно настроено матриархално общество, което населява бившия Солт Лейк Сити. Ако сте чували за актрисата би било истинска изненада, тъй като тя е най-малко известната от състава.

Е, звучи ли ви „Доминион“ малко по-интересно след като Антъни Стюарт Хед се присъедини официално към каста? Или тези имена по-скоро ви настроиха още по-лошо към евентуално предстоящия сериал?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата