Подробности за Dominion

Антъни Стюарт Хед ще оглави актьорския състав

Syfy се е заела доста сериозно с адаптирането на „Легион“ към малкия екран. Техният проект Dominion е все още на фаза пилотен епизод (който може да не прерасне в поръчка за сериал), но предвид отпуснатите подробности за него и привлечения актьорски състав, най-вероятно скоро ще можем да гледаме поне 13 епизода.

Най-интересното име в новообявения актьорски състав е Антъни Стюарт Хед. Той е най-известен с ролите си в „Бъфи – убийцата на вампири“ и „Мерлин“. Ето че симпатичният британец отново си е намерил работа.

Както вече знаем, „Доминион“ ще бъде епична свръхестествена екшън-драма, базираща се на събитията в „Легион“. 25 години след въпросните, битката между ангели и хора е опустошила планетата ни. Млад войник-бунтар открива, че той вероятно ще бъде спасителят на човечеството, но приключенията му едва сега започват.

Сценарият за пилотния епизод е написан от Вон Уилмът, а режисьор е Скот Стюарт (човекът зад Legion). Двамата ще бъдат и изпълнителни продуценти. В главните роли ще бъдат Антъни Стюарт Хед, Роксан МакКий, Люк Алън-Гейл и Шивани Гайл.

Героят на Антъни Хед ще се казва Дейвид Уийл. Той е алчен за власт президент на сената Вега (бившият Лас Вегас), който е постоянно в конфликт с генерал Райзън, военният лидер на града. Дейвид иска да защити своите власт и граждани, независимо от цената, която ще трябва да плати.

Роксан МакКий е от прохождащите актриси, като най-известната й роля дотук е на Дория в „Игра на тронове“ (прислужницата на Денерис, която я предава във втори сезон). Нейната героиня, Клеър Райзън, е нещо като принцесата на Века. Като дъщеря на генерала, тя има право на най-висшите привилегии в обществото. Но тя е също така със силна воля и доста по-издържлива на несгоди, отколкото изглежда.

Люк Алън-Гейл едва ли ви е познат – евентуално може да сте го забелязали в „Боржиите“. В „Доминион“ той ще играе Уилям Уийл – синът на Дейвид. Въпреки висшето си потекло, Уилям е човек от народа и е избрал да се посвети на религията. Нещо повече, той е глава на Църквата на Спасителя.

Шивани Гай играе Арика – дипломат, изпратен да поддържа политически връзки с Вега. Тя произхожда от Хелена – мистериозно и военно настроено матриархално общество, което населява бившия Солт Лейк Сити. Ако сте чували за актрисата би било истинска изненада, тъй като тя е най-малко известната от състава.

Е, звучи ли ви „Доминион“ малко по-интересно след като Антъни Стюарт Хед се присъедини официално към каста? Или тези имена по-скоро ви настроиха още по-лошо към евентуално предстоящия сериал?

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петър Атанасов

Рано е да се каже… Така като го гледам, най-рано лятото на 2014, по-вероятно есента. А кой знае – ако се замотаят нещо, може и да го отложат до 2015.

ShepaRd

Ами дата:? Всмисъл кога ще излезЕ?