harry-potter-dragon

Роулинг пише филм-разклонение на „Хари Потър“!

„Фантастични животни и къде да ги намерим“ ще е следващата творба на Джей Кей Роулинг, която ще бъде филмирана.

Любимата авторка на редица фентъзи-фенове по света, Джоан К. Роулинг, обяви в своята фейсбук страница, че в момента подготвя филм-разклонение на „Хари Потър“! Той ще се основава на нейната книга „Фантастични животни и къде да ги намерим“, а продуцентската къща е Уорнър Брос. Главен герой е Нют Скамандър, автор на убебника със същото име, който беше основното помагало в първите години от обучението на Хари и компания в Хогуортс.

Филмът ще започне цяла нова поредица за Роулинг и Уорнър Брос.

Изображение с име: Jk_Rowling„Всичко започна с обаждането на Уорнър Брос и предложението им да превърнем „Фантастични животни и къде да ги намерим“ във филм“, разказва Роулинг. „Отначало реших, че идеята звучи добре, но като се замислих, идеята да видя Нют Скамандър реализиран на екран от някой друг не ми хареса. Толкова дълго съм живяла в собствената си фантастична вселена, че съм станала нейна ревностна защитница. Също много дълго съм си представяла и Нют. Феновете на Хари Потър знаят – Нют толкова ми харесва, че ожених внука му, Ролф, за една от любимите ми героини, Луна Лавгуд. Докато обмислях предложението, в главата ми се заформиха идеи и накрая реших да им предложа самата аз да бъда сценарист.

Въпреки че също се развива във вселената на вещици и магьосници, където бях толкова щастлива 17 години, Fantastic Beasts and Where to Find Them няма да е нито предистория, нито продължение на „Хари Потър“. То е разширение на света. Законите и обичаите на тайното магическо общество са си същите, но Нют и неговата история ще се развиват в Ню Йорк, 70 години преди Хари да поеме на своите приключения.

Винаги съм казвала, че бих се върнала в този магически свят само ако имам идея, която наистина да си струва. Този момент настъпи сега.“

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата