Трейлър за „Последните дни на Марс“

Английски вариант на „Пришълеца“

Марс. Загадъчната червена планета, която от години ни примамва да я изследваме. Тя е хем близо, хем далеч. Но ние не се отказваме. Скоро можем да комбинираме уникална бизнес инициатива с развлекателната индустрия и следващия гигантски скок за човечеството – покоряването на Марс.

Но ето, че има и трейлъри като този, които ни разубеждават да ходим там. Може би там ни чакат гадни пришълци, които ще превземат телата ни и ще ни изтребват по отвратителни начини… Поне такъв е случаят в The Last Days on Mars.

Да, най-вероятно са копирали доста от „Пришълеца“, може би малко и от „Прометей“ и „Призраци от Марс“, но всъщност не изглежда никак зле. Сниман в Йордания и Великобритания, филмът разказва за група космонавти, които откриват живот на Марс. Един от тях обаче умира, а тялото му е съживено и превърнато в зомби от същите тези микроби.

Режисьор е ирландецът Руайри Робинсън, а в главните роли виждаме Лиев Шрайбър (Scream, X-Men, Twilight), Елиас Котеас (Crash, Zodiac, Shutter Island), Оливия Уилямс (An Education, Dollhouse) и други. Звездата може да е господин Шрайбър (поне ако съдим по натъртванията в трейлъра и плаката по-долу), но определено по-интересна изглежда Оливия Уилямс от „Куклена къща“, макар с къса коса да прилича на зла лесбийка.

Може идеята зад „Последните дни на Марс“ да не е много оригинална, но ако е направена добре, филмът ще си струва. Копирането от Alien не е обезателно лошо нещо, макар че има и много примери за космически зомбита, които не са били сполучливи (Ghosts of Mars). Бонус обаче е това, че проектът е великобритански, а не американски, което поне малко вдига летвата на очакванията.

Премиерата му във Великобритания е на 19 септември, но по родните кина едва ли ще го видим.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
9 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Мнение поредно

Как да има фантастика по български телевизии като 90% от работещите там са стари моми които не гледат фантастика и се чудят какви турски бози да дават малкото мъже по телевизиите са си откровени педали които също не гледат фантастика били им скучни и страшни и нереалистични за да им е интересно трябва да са едно към едно със ежедневието и за тях е по-добре да гледат някоя педераска продукция със наркомани или за тежкият живот на някой сирак или бежанец от някоя война за петрол на САЩ от последните 25 години!

Варна

По-голям боклук от LEXX не съм гледал вероятно Farscape се доближава ама там поне има разнообразие и сценаристите при все, че не са специалисти по космически полети са ползвали съветите на компетентни консултанти които са направили сериала относително гледаем и харесван и поносим, докато в LEXX поради липсата на пари и ред други причини са изсрали едно голямо ла&но Българина е абсолютно прав, че LEXX не е научна фантастика никое живо същество не може да се движи със скоростта на светлината и да генерира енергия да унищожава космически кораби с големината на град или да унищожава цели планети примерно! Не може да се сравнява със физични теории ( залегнали в основата на Страгейт и Стартрек ) от типа Светлинен двигател и теория на тунелното движение, Теория на струните ( паралелна реалност и паралелни светове) материя и антиматрия , времеви континиум ( пътуване във времето и пространството ) и т.н. в момента никое от тях не е реалност само теории са но са теории на физици със нобелови награди не на пъпчив продуцент от Холивуд за който върха на технологията е хибридният автомобил на жена му или смартфона на баба му! Жул Верн е написал класически фантастики след като е прочел тонове литература по темите по които е писал и много от нещата които тогава е описал сега са факт ( е за някои е преувеличил ама това е факт повече на факта, че искал да привлече вниманието на редовият читател със нещо необичайно и интересно вместо със блудкава любовна история от романите на Шекспир примерно)! LEXX си е боклук от всякъде той е толкова научна фантастика колкото На всеки километър е еротичен трилър!

Българин

Лекс си е куклено шоу отвсякъде пълен боклук жив кораб и извънземни които ядат други разумни и интелигентни същества няма нищо общо със научна фантастика! Под научна се има няколко неща предвид: 1) цивилизованост канибалите са всичко друго не и цивилизовани и нормални 2) научно издържано съдържание на филма няма живи космически кораби (от клас летяща хлебарка) всички те са машини неодушевени предмети проектирани и изработени имат двигатели и т.н. живите космически кораби са за приказните филми със магьосници или дракони. 3) нищо научно няма в глупостта пример: в Фаерфлай имаше зомбита които управляват космически кораби явно авторите никога не са гледали филм със зомбита.Андромеда е другата велика боза и е пълен провал за телевизията рейтинга му е бил трагичен в САЩ! Единствените които могат да се похвалят, че са научна фантастика са класиките Стартрек и Старгейт останалото е просто куклено шоу с желанието да може да се гледа от малки деца примерно или от скучаещи домакини които зомбясват по сапунките или да се пробва да се привлекат пенсионерите които през час тичат до клозета и спят на обед като децата отделно от зъбите си и които като им пуснеш филм с извънземни и заспиват от скука ( по техните думи) иначе от това, че са отчайващо зле в интелектуално ниво и ако биха гледали нещо фантастично то непременно трябва да е някаква версия на Пепеляшка примерно или Снежанка => по тая причина и си гледал Досиетата „Х“ ( досиетата са съвременни и там извънземните обикновено са мъртви или със човешки облик ) с баба си пробвай да я навиеш да гледате заедно Стартрек или Пришълеца да видиш как изведнъж ще се окаже супер заета или уморена! За баба ти любителката на фантастиката предлагам да гледа : FlashForward!

Петър Атанасов

Не мога да се съглася за Лекс – може да е нискобюджетен и на моменти пародиен, но си е баш научна фантастика 🙂 По-скоро куклено шоу може да кажеш на Фарскейп (който също съм го гледал няколко пъти, но в личната ми класация си остава по-долу от Лекс).

Досиетата ги даваха до края на шести сезон по първа програма, друг е въпросът, че ги даваха веднъж в 1 през нощта, друг път в 4 🙂 Но помня как с баба ми стояхме да ги чакаме.

БТВ е най-нескопосаната телевизия що се отнася до фантастика. В първите си години пуснаха няколко готини сериала, но последните 5-10 никакви ги няма. Почти не гледам разклоненията на БТВ, не знам там как е.

В момента наистина най-силната телевизия е Fox. Там са най-новите сериали и в по-голямата си част, най-добрите. AXN SciFi още дават старите фантастики – Стар Трек, Андромеда, доскоро Фарскейп и т.н. Спомням си като тръгнаха, даваха само Стар Трек и Лекс по цял ден, бяха любимата ми телевизия хахаха 🙂

Петя Ивайлова
petia84

спомням си как рекламираха няколко седмици предварително и после се оср… провалиха. Тогава за първи път намразих бтв. единствената телевизия, която е на ниво със сериалите май е фокс. иначе и аз мразя дублажите, и гледам телевизия само колкото да поседим заедно със семейството, но има хора, които порсто не могат да гледат филм със субтитри, така че дублажът е нещо с което трябва да се примиря.

Мира

Бътълстара го даваха по БТВ и даже си спомням, че имаше голяма рекламна кампания. Хора от каста казваха „гледайте само по бтв“ на български. И така го бяха омазали с тоя дублаж. Май дадоха 1-2 серии към 10 часа и после го преместиха в 3-4 през нощта. Експеримента и той е тотално опропастен с дублаж и пак въри по някое от бтвтата.

Българин

Първо Смъртоносна битка не е научна фантастика а маймунски филм със карате за дебили със интелигентността на Бойко Борисов или 12 годишно дете от крайните квартали на провинциален град примерно Плевен Лекс е куклено шоу, Досиетата „Х“ го даваха последно в началото на 90-те само два сезона (до преди месец близо мина до 7-ми сезон по БТВ 12 години след като вече не се снимат епизоди! Старгейт го излъчваха по Нова ТВ само един сезон и до 14 епизод и то в 04:00ч. сутрин в неделя! А за кабеларките излъчват филми които са толкова фантастика колкото аз съм космонавт филмите със вампири и върколаци не са фантастика , а фентъзи което е отделен жанр от научната фантастика и се характеризира със това че се залага на страховете на средновековният необразован и суеверен човек от простолюдието докато фантастиката почива на научни факти и хипотези + капка фантазия за сладост!

Петър Атанасов

Старгейт първо го бях гледал по някоя кабеларка (или пък беше по Нова??) и чак след това си го намерих в интернет – преди да го видя по телевизията не знаех за този сериал (това беше и доста преди да се роди този сайт). Не съм съгласен, че сега няма фантастика по телевизията, напротив. Даже и по БНТ дават „Торчууд“ в момента. Има си и канали като AXN SciFi, където само фантастика (ужким) дават. През 90-те пък именно по телевизията гледах „Досиетата Х“, „Смъртоносна битка“ (сериалът), „Лекс“ и много други. Друг е въпросът, че в днешно време гледам телевизия само като съм на семейна сбирка.

Българин

Когато те си се крадат по между си вместо да измислят нещо ново и оригинално няма проблем обаче когато тук телевизиите въртят едни и същи бози за промиване на мозъка и решиш да гледаш нещо от торен става голям проблем! ( Веднага ще се появи някой умник който да опонира, че филмите струват пари, ами да ги купят от нашите телевизии де защо не излъчиха нищо като хората за 23 години демокрация по соца имаше Стартрек по националната, а през демокрацията няма по никоя от частните за Старгейт да не говорим или за останалите класики от Научната фантастика)!