9 коментара
The-Last-Days-on-Mars

Трейлър за „Последните дни на Марс“

Английски вариант на „Пришълеца“

Марс. Загадъчната червена планета, която от години ни примамва да я изследваме. Тя е хем близо, хем далеч. Но ние не се отказваме. Скоро можем да комбинираме уникална бизнес инициатива с развлекателната индустрия и следващия гигантски скок за човечеството – покоряването на Марс.

Но ето, че има и трейлъри като този, които ни разубеждават да ходим там. Може би там ни чакат гадни пришълци, които ще превземат телата ни и ще ни изтребват по отвратителни начини… Поне такъв е случаят в The Last Days on Mars.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Да, най-вероятно са копирали доста от „Пришълеца“, може би малко и от „Прометей“ и „Призраци от Марс“, но всъщност не изглежда никак зле. Сниман в Йордания и Великобритания, филмът разказва за група космонавти, които откриват живот на Марс. Един от тях обаче умира, а тялото му е съживено и превърнато в зомби от същите тези микроби.

Режисьор е ирландецът Руайри Робинсън, а в главните роли виждаме Лиев Шрайбър (Scream, X-Men, Twilight), Елиас Котеас (Crash, Zodiac, Shutter Island), Оливия Уилямс (An Education, Dollhouse) и други. Звездата може да е господин Шрайбър (поне ако съдим по натъртванията в трейлъра и плаката по-долу), но определено по-интересна изглежда Оливия Уилямс от „Куклена къща“, макар с къса коса да прилича на зла лесбийка.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Може идеята зад „Последните дни на Марс“ да не е много оригинална, но ако е направена добре, филмът ще си струва. Копирането от Alien не е обезателно лошо нещо, макар че има и много примери за космически зомбита, които не са били сполучливи (Ghosts of Mars). Бонус обаче е това, че проектът е великобритански, а не американски, което поне малко вдига летвата на очакванията.

Премиерата му във Великобритания е на 19 септември, но по родните кина едва ли ще го видим.

Изображение с име: Poster-for-The-Last-Days-on-Mars-with-Liev-Schreiber

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата