Hellraiser Inferno 16

Клайв Баркър ще прави Хелрейзър наново

Писателят се е споразумял със студиото да напише сценарий за евентуален рестарт на поредицата.

Изображение с име: clive barker
Клайв Баркър

Пинхед (човекът с иглената глава) е един от най-култовите образи на хорър жанра. Негов създател е Клайв Баркър чрез романа си The Hellbound Heart, а по-късно и чрез филма си „Хелрейзър“.

Както подобава на култов и успешен филм на ужасите, Hellraiser се сдобива с няколко продължения, като всяко следващо е по-лошо от предишното. Наскоро също имаше едно – Hellraiser: Revelations. В него не участва нито един от оригиналните актьори, а Клайв Баркър пише, че той няма нищо общо с него, не е излязло от ума или ръката му, нито дори от задника му.

Очевидно е крайно време поредицата да се рестартира, нещо за което и продуцентите, и самият Клайв Баркър са съгласни. Имайте предвид, че първият филм е излязъл преди повече от 25 години – това за Холивуд си е ярка мигаща червена светлинка „римейк“.

Според последните новини, идващи от самия Клайв Баркър, той ще напише сценария за новия филм и ще върне историята към корените й. Следното изявление идва от фейсбук страницата му:

„Горещи новини от ада! Приятели мои, имам новини, които може да заинтересуват част от вас. Преди няколко седмици имах много продуктивна среща с Боб Уайнщайн от Dimension Pictures, по време на която предложих да се направи римейк на първия „Хелрейзър“. Идеята да се върнем към оригинала и да преразкажем историята по модерен начин – с повече интензивност, богатство и мрак, се хареса на студиото. Днес бях официално поканен да напиша сценария.

Какво мога да ви кажа за филма? Няма да е наблъскан с компютърни ефекти – оставам си все такъв голям поддръжник на протезите и грима. Разбира се, и най-добрият грим няма да е достатъчен, ако не е сложен върху първокласен актьор. Казах на Дименшън, че по мое мнение няма как да се направи добър Пинхед без Дъг Брадли (актьора от оригинала) и за моя изненада Боб Уайнщайн се съгласи.“

Обикновено се дразним на постоянните римейкове на стари филми, но тук може и да се получи добре. Все пак самият Клайв Баркър ще ръководи нещата, а кой може да подобри собственото му творение повече от самия него? Разбира се, рано е и да се радваме – още не се знае дали продуцентите ще одобрят сценария му, както и дали ще го викнат за режисьор. Засега обаче нещата изглеждат доста добре. Ще чакаме още новини.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата