3 коментара
Doctor-Who-Google-Screenshot

Google отбелязва юбилея на Doctor Who с игричка

Още едно признание за популярността и значението на „Доктор кой“ като най-дългия фантастичен сериал, правен някога.

50-годишнината на Doctor Who, която тази събота ще бъде почетена със специален епизод, е наистина знаменателно събитие за Великобритания като държава, за телевизията като медия и за фантастиката въобще.

Момчетата от Google явно също са фенове на сериала, защото вчера късно вечерта направиха нов жест на признание към него. Ако отворите търсачката до края на седмицата ще видите рисунка с 11-те Доктора на мястото на буквите G o o g l e. Цъкнете и ще ви зареди игричка за губене на време. Вие сте Доктора и трябва да спасите буквите от далеците, сайбърмените и ридаещите ангели. Ако някое от тези извънземни ви докосне, вие ще умрете и ще се регенерирате в следващия Доктор.

Предишната приятна изненада за феновете на сериала от Google беше включването на ТАРДИС в Google Maps – мистериозна синя кабина беше заснета на лондонска улица и разглеждащите картата можеха да влязат в нея, за да установят, че тя е Докторовата машина на времето.

Изображение с име: doctor_who_google_doodle_close_up_by_hugolynch-d4qxb2i
В началото на годината феновете отправиха искане към Гугъл да отбележи годишнината на сериала с тази рисунка или подобна на нея. Търсачката обаче надмина очакванията им.

Телевизии по половината свят ще отбележат събитието, като във Великобритания вървят документални филми за сериала (най-големите от тях бяха An Adventure in Space and Time и The Science of Doctor Who), а по BBC America тече седмица на „Доктор кой“, в която се излъчват маратони от стари епизоди, интервюта и документални филмчета.

На сайта на BBC America има и няколко интересни анкети, като най-новата е „На кой Доктор прилича вашият характер най-много?“. В текста преди анкетата има линкове към по-стари такива като „Бихте ли оцелели като придружител на Доктора?“, „На кой придружител приличате най-много“ и „Доколко приличате на далек?“.

Ако сте пропуснали да забележите линка в коментарите под предишната статия за Doctor Who, то пригответе се за изненада – Стивън Мофат и BBC пуснаха специално уебизодче, което да послужи за предистория на юбилейния епизод. Колкото до самия юбилеен епизод, около него новините са стандартни – хвалби на актьори и членове на екипа, че „това ще бъде най-добрият епизод досега“, няколко клипчета с отрязъци от епизода, които няма да ви показваме, защото той и без друго ще излезе утре вечерта, и едно ново уебизодче-предистория, което показва атаката на далеците над Галифрей.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата