Първи трейлър за Helix

Телевизия Syfy най-накрая показа кадри от новия си вълнуващ проект Helix.

Макар Defiance да не се оказа чак толкова завладяващ сериал, колкото се надявахме, и макар телевизия Syfy (вече) да не се слави с най-оригиналните идеи и качествени проекти, все още има един проект, който ни кара да потръпваме в очакваме. Става дума за сериала „Хеликс“*, който започва от януари 2014. В него действието ще се развива в Антарктическа база, където нов вирус, създаден от хората, заплашва да покоси не само работещите там, но и целия свят, ако излезе от Ледения континент.

Оказва се, че това описание е само върхът на айсберга. В новия трейлър, който телевизията днес пусна, виждаме част от това, което всъщност ще се случи във въпросната база. Макар все още да не виждаме нищо оригинално, черното масло и заразените изглеждат доста обещаващо.

Премиерата е на 10 януари (11 януари българско време), а епизодите на сериала ще бъдат „много свързани“ един с друг. Създател на сериала е Камерън Порсанде, а в главните роли са Били Кембъл, Хироюки Санада, Кира Загорски, Марк Ганиме, Джордан Хейъс, Миигуън Феърбрадър, Катерин Лему и Нийл Нейпър. Както разбрахте от трейлъра, в проекта за замесени още Рон Мур от „Бойна звезда Галактика“ и продуценти от „Досиетата Х“ и „Изгубени“. Фактът, че те не са наименовани, както и че не познаваме почти никого от актьорския състав, не ни вдъхва доверие, но поне се вижда, че режисьорът е направил максималното с ограничения си бюджет. Да се надяваме, че сценарият ще предложи качество, което да компенсира всички останали потенциално проблемни точки.

* Helix по принцип означава винтова или витлова линия – триизмерна линия, подобна на извивката на винт, нещо като спирала в триизмерното пространство. Формата на ДНК-молекулата съдържа две такива линии, свързани с отсечки помежду си. Но тъй като очакваме, че Helix всъщност ще бъде името на базата, където ще се развива действието, предполагаме, че „Хеликс“ ще бъде и най-точният превод на заглавието.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
4 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Pain

Ми сигурно по същото, в което го ще се качи и в zamunda.net, arenabg i т.н … що за въпрос ? 🙂

kpeev13

Догодина по кое време ще го има в Zamunda.se?

Петя Ивайлова
petia84

отначало си мислех, че името е свързано със спиралата на ДНК (т.е. някаква болест, която засяга ДНК-то), но вече не съм толкова сигурна. Сериалът изглежда интересен, но в Туитър от време на време го рекламират със снимки на мъртви, обезкосмени маймуни – надявам се да няма много от това. 😉

Мира
Pepper

Вярвам в Рон Мур :Д