Следващата стъпка на Юлисес Мур е Къщата на огледалата

На 5 ноември излиза „Къщата на огледалата“, трета книга от поредицата на Юлисес Мур и ИК „Егмонт България“.

Мистерията около енигматичния Юлисес Мур продължава да се развива и в третия роман от едноименната поредица, наречен „Къщата на огледалата“. Тя излиза по книжарниците на 5 ноември и ще се продава на цена от 9,90 лв.

Джейсън, Рик и Джулия са отново във Вила Арго и нямат да търпение да се отправят към следващото си пътешествие през времето. Но децата бързо откриват, че Килмър Коув в настоящето крие не по-малко мистерии от която и да е било дестинации в миналото. Тримата приятели са изправени пред нова загадка, когато научават за Къщата на огледалата и нейният създател – ексцентричният изобретател Питър Дидалъс. Близък приятел на Юлисес Мур, Дедалус е изчезнал преди много години. Но преди да потъне вдън земи, той е укрил опасна тайна за Вратите на времето в необичайния си дом. За да я разкрият, близнаците и Рик ще трябва да премерят сили с интелекта на неуловимия изобретател… и да действат бързо. Дали ще се справят с разшифроването на енигматичните улики и разбулването на тайната преди Обливия Нютън да ги e изпреварила?

Юлисес Мур е както авторският псевдоним, така и лицето, около което се градят мистериите в поредицата на негово име. Интересната идея идва от Италия, където книгите излизат от 2004 насам, като в България вече са издадени две от тях – „Вратата на времето“ и „Дюкянът на забравените карти“.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |