„Град на греха“ и „Мъглата“ по Стивън Кинг стават на сериали

Легендарните блокбъстъри ще се завърнат при нас ……но на малкия екран !!

Наскоро ветеранът филмов продуцент Харви Уейнстийн разкри, че разработва тв-адаптации на филмовите хитове “Град на греха” (Sin City) и „Мъглата“ (The Mist) по Стивън Кинг.

Детайлите по проекта са все още оскъдни, но се носят сериозни слухове, че Харви Уейнстийн планира десет епизоден сезон за  „Мъглата“, режисиран от не кого да е, а Франк Дарабонт, човека зад първи сезон на The Walking Dead. Имайки предвид този факт, може да се надяваме на хитов мини сериал по книгата, а защо не и на такъв, който ще пропусне дразнещия край на филма.

Що се отнася до другия проект, Харви Уейнстийн планира да го пусне скоро след премиерата на продължението на – Sin City – A Dame to Die For, който се очаква да излезе късно през 2014.

И двата проекта са еднакво интересни и също доста предизвикателни за изпълнение, имайки предвид успеха който пожънаха филмите преди години. Ще бъде интересно да видим как може да бъде представен на малкия екран сериал по „Син сити“ с всичките му нестандартни решения, „пикантни“ елементи и брутални сцени, които определено не са по вкуса на всеки. Дали изобщо може да се направи достойна телевизионна адаптация?

Трябва да се има предвид, че немалко заглавия не преживяха премиването от голям на малък екран през годините – Terminator: The Sarah Connоr Chronicles; Mortal Combat: Conquest, Blade: The series  и др.

От друга страна, „Мъглата“ изглежда доста по-подходяща. Независимо дали сценарият върви по книгата или избере да създаде нови герои в същия свят, независимо дали историята тръгва от пускането на мъглата или след това, там ще има достатъчно възможности за развитие, което да не изглежда като обикноевн опит да се изкарат пари от доказан франчайз. Няма да е учудващо ако Дарабонт тръгне да развива атмосфера, подобна на тази в „Живите мъртви“.

Как мислите Вие ? Дали тези два проекта може да ги бъде на малък екран ?

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
4 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Pain

Миро мисли че края е съкс 🙂 Пешо е покрил на 99% моето виждане, доколкото си спомням много ме хвана яд на главния герой като нарави тая тъпня накрая и 5 мин. по-късно цяла армейска колона се появи, особено като имате на предивид че цял филм човека се борише срещу непосредствени заплахи, а накрая от малко шум в гората се стресна … 🙂

Петър Атанасов

Добавката за дразнещия край е от мен, не от Миро 🙂 Не знам той какво мисли по въпроса, но мнозинството, доколкото съм говорил с приятели и съм чел по сайтове, не харесва края. Аз също съм към тези хора. Нямам проблем с това, че не беше хепи енд, един от любимите ми сериали завършва с масова смърт за всички герои и май точно това е една от причините да ми е сред любимите. Но специално във филма „Мъглата“ краят просто беше безсмислен. Не вярвам да има нормални хора, които да постъпят така и според мен просто нямаше нужда да се променя края от книгата за да се получи нещо такова.

Георги

И аз с удоволствие бих изгледал Мъглата, но не разбрах, защо краят да е дразнещ??? Защо да пропуска нещо, краят е уникален!!! Стига с този HAPPY END!!!

plusminus

С удоволствие бих гледал сериал по „Мъглата“.