2-Iscariot

Ексклузивни снимки от „Искариот“

Късометражният сайфай трилър Iscariot беше финансиран с успешна кампания и е почти готов.

Проектът на българското трио Анди Михов, Алекс Петрова и Ина Занева Iscariot вече е заснет и е в период на пост-продукция. Късометражният научнофантастичен трилър беше спонсориран с кампания в IndieGoGo, която не само успя да събере необходимите средства, но и ги надхвърли!

SciFi.bg се сдоби с ексклузивни снимки от студиото, в което проектът е бил заснет. На първата от тях виждаме актьора в главната роля – Дино Фетчър. Както вече разбрахме от промо-материалите около кампанията за финансиране, през по-голямата част от филма героят на Фетчър ще бъде разпитван и измъчван на стола, на който го виждаме във фотоса. Капитан Джеймс Бенет е заподозрян във висша измяна, но нещо в мъчителите му го кара да се усъмни в техните намерения и в това, което знае за себе си.

Изображение с име: DSC_0868
Снимки: Viki Georgieva

 

На следващата снимка виждаме и един от разпитващите го (в ролята – Люк Хоуп, познат от The World’s End и Skyfall). Почти нищо не е известно за неговия герой, но отсега предполагаме, че няма да е от „добрите“.

На тази снимка виждаме в по-едър план и снимачната площадка. Сюжетът се разиграва на борда на космически кораб. Екипът е използвал различни трикове с осветление и звуци, за да направи белите стени част от психологическия елемент и атмосферата на филма. Засега е трудно да си го представим, но ще бъде доста интересно да видим как в крайния продукт наглед обикновеното студио ще се трансформира в космически кораб.

Изображение с име: DSC_0801
Снимки: Viki Georgieva

 

На последната ексклузивна снимка виждаме и Антония Рийд, като за нейната роля не е известно абсолютно нищо. Тъй като нейната героиня явно ще е важна част от мистерията в „Искариот“, екипът държи подробностите около нея в строга тайна.

Изображение с име: iscariot-0936
Снимки: Viki Georgieva

 

Очаква се продължителността на филма да бъде около 12 минути, за да се побере в изискванията на фестивала в Кан. Именно той е основната цел на екипа, заедно с London Sci-fi Festival. Отзивите от тези два конкурса ще бъдат решаващи за бъдещето на филма – дали ще бъде пуснат по други фестивали, както и кога ще бъде качен за свободно гледане онлайн. Засега изглежда сякаш ще можем да гледаме Iscariot някъде през лятото, но все още нищо не е сигурно. Нямаме нищо против да почакаме няколко месеца ако това означава повече награди за екипа му, а с това и гаранция за още интересни проекти.

За финал ще ви покажем и снимката на целия екип, която е качена във фейсбук страницата на Iscariot.

Изображение с име: iscariot-0027
Снимки: Viki Georgieva

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата