5 коментара
intelligence ver2 xlg

Не се привързвайте към Intelligence твърде много

Рейтингите вървят от ужасни към трагични, така че, ако не се случи чудо, сериалът най-вероятно ще бъде спрян още след първия си сезон.

Изображение с име: intelligenceДжош Холоуей ни липсваше. След като ни очарова в „Изгубени“, той реши малко да си почине, но тази година се завърна на малкия екран. Залагайки на все още неугасналата му слава от Lost, продуцентите му дадоха главната роля в новия проект „Разузнаване“. Трудно е да изнесеш цял сериал на гърба си и колкото и Джош да се опитва, май няма да успее.

Intelligence започна преди 3 седмици и премиерният му епизод се справи отлично – привлече почти 17 милиона зрители. Това не е феноменален резултат за национална телевизия като CBS, но е много обещаващ – говори за добра промоция и добър първоначален интерес.

Лошите новини идват с втори епизод – рейтингът се срива и зрителите се ограничават до малко над 6 милиона. Донякъде това се дължи на по-трудната понеделнишка вечер в американския праймтайм, но по-голямата част от загубените зрители явно просто не са харесали сериала.

Още след втория епизод анализаторите започнаха да предвиждат гибелта на „Разузнаване“. Но третият епизод, за който пред телевизорите са седнали 5.6 милиона души, вече прави нещата почти сигурни – Intelligence най-вероятно няма да доживее до втори сезон. Всеки резултат под 7 милиона зрители си е направо провал за национална телевизия, а при такъв огромен срив, брадвата почти сигурно ще се развърти.

Все пак има малка надежда – CBS не се е отказала от излъчването на всички 13 епизода по план (лукс, който 666 Park Avenue и Zero Hour нямаха) и не са обявили спиране, така че ако рейтингите започнат да се повишават, Джош Холоуей може и да остане в ролята на таен агент с подобрения още една година. Също така, скорошни сериали като „Посетителите“ и „Терминатор: Хрониките на Сара Конър“, които по същия начин загубиха огромна част от първоначалните си зрители, все пак получиха втори шанс.

От това следва, че все още има светлина в тунела, макар и да е доста далеч. Въпреки това, не се привързвайте твърде много към „Разузнаване“. Най-вероятно няма да му бъдат поръчани повече епизоди. Стискаме палци тринайстият епизод от 1. сезон да има завършек, а не да остави нещата с клифхенгър, който никога да не получи развръзка.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата