sredno6tniq dvorec ttt

Разкрийте мистерията на Среднощния дворец

Излиза „Среднощният дворец“ от Карл Руис Сафон, изд. „Изток-Запад“

Изображение с име: sredno6tniq dvorec cccНа 27 януари излиза нов роман от Карл Руис Сафон, един от най-успешните съвременни испански автори. „Среднощният дворец“ всъщност е неговата втора книга, но поради съдебен спор едва сега вижда бял свят.

Типично в стила на автора, фабулата на „Среднощният дворец“ се спуска в дебрите на мистерията и приключението. Този път действието не се развива в любимия му топос – Барселона, а в екзотичния индийски град Калкута през първите десетилетия на XX век, когато Индия е все още британска колония. Със задължителния елемент при Сафон (мрачна тайна от миналото, застрашаваща героите) се преплита свръхестествено зло, което е проникнало в човешкия свят, и приятелство, което е способно да преодолее всяка трудност и да се пребори с всяка опасност. Първи любовни трепети и вълнения се прокрадват покрай социални неправди от началото на миналия век в Индия, които, от своя страна, често служат за мотивация на персонажите…

Седем младежи от сиропиталище основават тайно братство – обществото „Чоубар“, за да се подкрепят взаимно. Заедно те се изправят пред смъртоносна загадка и се борят с разрушителната и едновременно пречистваща и възраждаща сила на огнената стихия, въплътена в призрака на Джавахал.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата