SyFy и AMC избухват с нови комиксови сериали

Нови и интригуващи заглавия от Syfy и AMC, които се оформят като обещаващи проекти за малкия екран.

Наскоро беше обявено или поне беше пуснат сериозен слух, че от американската телевизия за научна фантастика Syfy планират да добавят още едно братче от комиксовия свят на DC към малкия екран. След хитовия „Стрелата“ и предстоящите „Константин“ и „Светкавицата“, изглежда ще имаме още един подобен проект с леко  мрачна обстановка.

Преди някой да е счупил монитора от нетърпение, ще кажа, че става въпрос за създадения от Браян Лууд и Рикардо Бурчели комикс – DMZ (DeMilitarized Zone). За незапознатите веднага ще поясня, че демилитеризарана зона е вид граница между две враждуващи страни (Пример: Северна и Южна Корея, които и до ден днешен нямат официално подписано примирие), която се охранява от войскови части на двете страни и се счита за неутрална зона извън влиянието и на двете.

Но стига толкова военни терминологии, нека ви разкажа повече за самия сериал. В основни линии, в комикса се разказва за бъдеща версия на Ню Йорк, по-точно Манхатън, който се е превърнал в ДМЗ на втората американска гражданска война. Враждуващите страни в нея са Федералното правителство на САЩ и армиите на Свободните щати. В тази зона е хванат в капан млад човек, който се опитва да се измъкне.

Макар у нас този комикс да не е много популярен, в САЩ той е сравнително известен. Не колкото Батман, но все пак достатъчно популярен, че да привлече интерес към сериала.

Друг оформящ се проект, който буди интерес, идва не от къде да е, а от AMC, кабелната телевизия, която ни донесе „Живите мъртви“, „В обувките на сатаната“, „Ад на колела“ и много други хитови заглавия. Новият проект се нарича „Проповедника“ (Preacher) и, разбира се, отново е базиран на комикс.

Както вече сме ви писали, историята е доста мрачна и леко брутална. Разказва се за изгубил вярата си тексаски свещеник, който научава, че Господ /м‘да  знам…/  е напуснал Рая и е загърбил отговорностите си към човечеството. Нашият проповедник е тръгнал на пътешествие да открие Господ и да го „помоли“ любезно за отговори. И ако си мислите, че историята все още не е достатъчно шантава, компания на   „героя“ ще му бъде една кръвожадна вампирка с която явно са на приятелски начела. За капак на всичко, по петите им е безсмъртен и безмилостен убиец който е известен само като The Saint of Killers.

Новината тук е, че двамата сценаристи Сет Роджън и Еван Голдбърг вече са официално потвърдени като сценаристи и изпълнителни продуценти. Също така е потвърдено, че в телевизионната версия Проповедника ще запази способността си от комикса да си свива цигарки от супер-трева.

Определено и двата проекта изглеждат интригуващо, различно и, имайки предвид репутацията на въпросните две телевизии (или поне на втората) можем да се надяваме на нещо наистина добро. Kакто винаги, ще ви информираме веднага при появата на нова любопитна информация.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
5 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

mIRO

Хеликс ме радва за сега, има мистерия има нещо за развите като цяло , Дефаинс има мнооого интересна история, но наистина им куца представянето, Нолан не ме дразни но не ме и радва, определено обаче трябва да живнат малко във втори сезон и да изхарчат някой долар повече, не само за екшън сцените ами и като цяло, нещо малко флашбек към някой от на извънземните родната планета, или някой сцена от войната нещо такова 🙂 !
Пример Страгейтовете като изключим последния имаше много добър баланс бежду ексшън,фантастика и хумор сигурно затова са ми и едни от най-любимите сериали в жанра, жалко че не напраиха нищо след 2009г. я филм или нещо … 🙁

Петя Ивайлова
petia84

На мен пък Хеликс ми харесва – не е страхотен сериал, но става. Съпротива също става, само че можеше да бъде много, много повече… Честно казано мразя Нолън – ако някой го убие в началото на следващия сезон, ще съм щастлива, но знам, че няма как да стане.

Мира

На мене оптимизма ми свърши с Хеликс. Същата телевизия, същия създател, пълната простотия….

Miro

Вярвай всички сме разочаровани от сай фай, но пък аз все пак съм оптимисг, Батълстара беше много добре напрамен….. амм ще се види.

Иван Петков

След „Съпротива“ изобщо нямам вяра на Syfy, че могат да превърнат добрата идея в добър сериал. А и честно казано, писна ми от комиксови сериали и филми. Евентуално може да загледам Причъра, но сигурно чак като му излезе целия сезон, и то ако има добри ревюта.