5 коментара
preacher dmz

SyFy и AMC избухват с нови комиксови сериали

Нови и интригуващи заглавия от Syfy и AMC, които се оформят като обещаващи проекти за малкия екран.

Изображение с име: DMZ11 Наскоро беше обявено или поне беше пуснат сериозен слух, че от американската телевизия за научна фантастика Syfy планират да добавят още едно братче от комиксовия свят на DC към малкия екран. След хитовия „Стрелата“ и предстоящите „Константин“ и „Светкавицата“, изглежда ще имаме още един подобен проект с леко  мрачна обстановка.

Преди някой да е счупил монитора от нетърпение, ще кажа, че става въпрос за създадения от Браян Лууд и Рикардо Бурчели комикс – DMZ (DeMilitarized Zone). За незапознатите веднага ще поясня, че демилитеризарана зона е вид граница между две враждуващи страни (Пример: Северна и Южна Корея, които и до ден днешен нямат официално подписано примирие), която се охранява от войскови части на двете страни и се счита за неутрална зона извън влиянието и на двете.

Но стига толкова военни терминологии, нека ви разкажа повече за самия сериал. В основни линии, в комикса се разказва за бъдеща версия на Ню Йорк, по-точно Манхатън, който се е превърнал в ДМЗ на втората американска гражданска война. Враждуващите страни в нея са Федералното правителство на САЩ и армиите на Свободните щати. В тази зона е хванат в капан млад човек, който се опитва да се измъкне.

Макар у нас този комикс да не е много популярен, в САЩ той е сравнително известен. Не колкото Батман, но все пак достатъчно популярен, че да привлече интерес към сериала.

Друг оформящ се проект, който буди интерес, идва не от къде да е, а от AMC, кабелната телевизия, която ни донесе „Живите мъртви“, „В обувките на сатаната“, „Ад на колела“ и много други хитови заглавия. Новият проект се нарича „Проповедника“ (Preacher) и, разбира се, отново е базиран на комикс.

Изображение с име: preacher-comicКакто вече сме ви писали, историята е доста мрачна и леко брутална. Разказва се за изгубил вярата си тексаски свещеник, който научава, че Господ /м‘да  знам…/  е напуснал Рая и е загърбил отговорностите си към човечеството. Нашият проповедник е тръгнал на пътешествие да открие Господ и да го „помоли“ любезно за отговори. И ако си мислите, че историята все още не е достатъчно шантава, компания на   „героя“ ще му бъде една кръвожадна вампирка с която явно са на приятелски начела. За капак на всичко, по петите им е безсмъртен и безмилостен убиец който е известен само като The Saint of Killers.

Новината тук е, че двамата сценаристи Сет Роджън и Еван Голдбърг вече са официално потвърдени като сценаристи и изпълнителни продуценти. Също така е потвърдено, че в телевизионната версия Проповедника ще запази способността си от комикса да си свива цигарки от супер-трева.

Определено и двата проекта изглеждат интригуващо, различно и, имайки предвид репутацията на въпросните две телевизии (или поне на втората) можем да се надяваме на нещо наистина добро. Kакто винаги, ще ви информираме веднага при появата на нова любопитна информация.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата