1 коментар
guardians-of-the-galaxy-movie-logo

Трейлър за Guardians of the Galaxy

Marvel най-накрая показват клипче от предстоящата кино-адаптация на „Пазители на галактиката“. ОБНОВЕН с български субтитри.

Един от най-интересните предстоящи проекти на Марвел е „Пазители на галактиката“. Не само заради гарантираната доза екшън и комедия, странния саундтрак и сравнително хитовата комикс поредица, на която се базира, но и защото филмът ще се развива предимно в космоса и ще ни даде почивка от популярната в момента формула „супергерой спасява Земята“. Днес студиото пусна първия си пълен трейлър за Guardians of the Galaxy:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Трейлърът не показва кой знае колко много, но ни дава добър поглед върху въпросните пазители. Разбираме, че главният герой (наричащ себе си с гръмкото име Звездния повелител – ще видим има ли причина за това. В ролята е Крис Прат от Parks and Recreation) го опандизват за кражба, а в космическия затвор се запознава с Гамора (Зоуи Салдана от „Стар Трек“ и „Аватар“), Дракс Унищожителя (Дейв Батиста), енота Ракетата (озвучаван от Брадли Купър) и Грут (озвучаван от Вин Дизел).

Според официалната информация, главният герой е всъщност американски пилот на име Питър Куил, който се оказва преследван след кражбата на сфера, търсена от злодея Ронан. За да му избяга, той се забърква с несъвместим квартет от престъпници: Рокет – енот, влюбен в оръжията; Грут – дървоподобен хуманоид; смъртоносната, но и харизматична Гамора; и водения от желание за мъст Дракс Унищожителя. Но когато Куил открива истинската сила на сферата и заплахата, която тя носи, той ще трябва да събере своите врагове от утайката на обществото за една последна отчаяна битка, касаеща съдбата на цялата галактика.

Хубаво е, че Марвел залага много на проекта. Личи си, че инвестираните пари не са малко. Трейлърът пък нарочно е закъснял, за да е сигурен Джеймс Гън, режисьор и сценарист на лентата, че ефектите са завършени. Остава само да видим дали неговият сценарий ще е на ниво и хуморът – сполучлив (от този трейлър не можем да кажем), както и дали на комикс-гиганта ще му потръгне в несупергеройски жанр.

Премиерата на „Пазители на галактиката“ е на 8 август 2014, седмица след американската.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата