Уил Смит се дърпа от „Денят на независимостта 2“ и „Мъже в черно 4“

Актьорът не иска да се превръща в типа „готов за продължения“ и иска да бъде абсолютен център на вниманието.

Преди време ви писахме, че Роналд Емерих има планове да направи две продължения на култовия си хит „Денят на независимостта“. Още тогава обаче ситуацията беше доста неясна – ще се съгласи ли Уил Смит да се завърне в ролята си или не? През последната година и нещо актьорът често сменяше отговора си – ту беше „може би да“, ту „категорично не“. Е, вече изглежда, че везните клонят към „не“.

Това не е такъв проблем за Емерих – той така или иначе направи два сценария – един с героя на Смит и един без него. Явно ще ползва втория.

По въпроса с възможността за „Мъже в черно 4“ не се шумя много, но вече и за него имаме относителна яснота – и там Уил Смит не възнамерява да се завръща. Ето защо Sony отскоро работят в посока рестарт на поредицата – същата идея с нови герои. Със сигурност ще им излезе по-евтино отколкото отново да инвестират в хонорари за Уил Смит и Томи Лий Джоунс, а и поредицата има нужда от свежа кръв.

Защо Уил Смит се дърпа от две продължения, които със сигурност ще направят много пари? От една страна, актьорът иска да участва в повече оригинални продукции и да не го смятат за „винаги готов за продължения“. От друга – неговата цел оттук нататък е винаги да бъде център на вниманието (ако не той, то синът му), а Емерих планира да има много главни герои в своите продължения. Това е причината и Смит да откаже главната роля в „Джанго без окови“ – там екранното време на Джанго е било твърде малко за неговите изисквания.

Истинският въпрос обаче вече е друг – защо изобщо режисьорите и продуцентите се натискат толкова за Уил Смит? През 90-те неговото име на плаката може и да е било гаранция за успех, но днес не е (справка: „След Земята“). Дори времето днес е такова, че има предостатъчно известни актьори, които биха постигнали същия резултат срещу много по-малък хонорар. А претенциите на Смит и в тази насока вече са твърде големи.

В крайна сметка, много е вероятно Independence Day 2 и Men in Black 4 повече да спечелят от липсата на Уил Смит, отколкото да загубят.

 

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Валентин Стайков
Валентин Стайков

Определено много му вървят такива роли и не мога в момента да се сетя за актьор, който да може да се справи с предизвикателството толкова добре колкото Уил Смит, но пък ще се радвам да ме изненадат 🙂