1 коментар
will-smith

Уил Смит се дърпа от „Денят на независимостта 2“ и „Мъже в черно 4“

Актьорът не иска да се превръща в типа „готов за продължения“ и иска да бъде абсолютен център на вниманието.

Изображение с име: 2387167-will_smithПреди време ви писахме, че Роналд Емерих има планове да направи две продължения на култовия си хит „Денят на независимостта“. Още тогава обаче ситуацията беше доста неясна – ще се съгласи ли Уил Смит да се завърне в ролята си или не? През последната година и нещо актьорът често сменяше отговора си – ту беше „може би да“, ту „категорично не“. Е, вече изглежда, че везните клонят към „не“.

Това не е такъв проблем за Емерих – той така или иначе направи два сценария – един с героя на Смит и един без него. Явно ще ползва втория.

По въпроса с възможността за „Мъже в черно 4“ не се шумя много, но вече и за него имаме относителна яснота – и там Уил Смит не възнамерява да се завръща. Ето защо Sony отскоро работят в посока рестарт на поредицата – същата идея с нови герои. Със сигурност ще им излезе по-евтино отколкото отново да инвестират в хонорари за Уил Смит и Томи Лий Джоунс, а и поредицата има нужда от свежа кръв.

Защо Уил Смит се дърпа от две продължения, които със сигурност ще направят много пари? От една страна, актьорът иска да участва в повече оригинални продукции и да не го смятат за „винаги готов за продължения“. От друга – неговата цел оттук нататък е винаги да бъде център на вниманието (ако не той, то синът му), а Емерих планира да има много главни герои в своите продължения. Това е причината и Смит да откаже главната роля в „Джанго без окови“ – там екранното време на Джанго е било твърде малко за неговите изисквания.

Истинският въпрос обаче вече е друг – защо изобщо режисьорите и продуцентите се натискат толкова за Уил Смит? През 90-те неговото име на плаката може и да е било гаранция за успех, но днес не е (справка: „След Земята“). Дори времето днес е такова, че има предостатъчно известни актьори, които биха постигнали същия резултат срещу много по-малък хонорар. А претенциите на Смит и в тази насока вече са твърде големи.

В крайна сметка, много е вероятно Independence Day 2 и Men in Black 4 повече да спечелят от липсата на Уил Смит, отколкото да загубят.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата