6 коментара
The-Last-of-Us-2013

The Last of Us с филмова адаптация

Емоционалната игра, ситуирана в зомби-свят, ще се превърне във филм.

Изображение с име: iPhone Retina GUI PSDХоливуд продължава да търси успешни идеи за филмиране и гейминг индустрията е един от най-добрите източници. Вече се работи по Assassin’s Creed, дори игра без грам сюжет като Minecraft скоро ще бъде адаптирана за кино. Какво остава тогава за The Last of Us – култова игра с пълнокръвни герои, орди от фенове и много потенциал? Тази новина беше дългоочаквана и най-накрая е официална – ще се прави филм по The Last of Us.

Играта дебютира миналата година като още от самото си начало предизвика интерес и одобрение от геймърите. Оттогава досега се продадоха над 4 милиона копия и се спечелиха безброй награди и положителни ревюта.

Познатият на киноманите Сам Райми (стария „Спайдърмен“, „Злите мъртви“) ще бъде продуцент на проекта, а сценарист ще бъде Нийл Друкман – творческият директор на играта. Оттук си правим извода, че сюжетът вероятно ще бъде много близък до оригиналния, макар че това не е потвърдено.

Главните герои в The Last of Us са двама оцелели от вирусна епидемия, която кара мозъците на хората да гъбясват и ги превръща в зомбита (звучи като поредната измишльотина, оправдаваща присъствието на кръвожадни мъртъвци, но всъщност идеята се базира на научнопопулярен филм по ВВС, доказващ, че заразяването на мозъка с гъбички и образуването на спори върху него, деформиращи главата, е реално възможно. Поне ако говорим за мозъците на мравките). Джоел е опитен контрабандист, който е загубил дъщеря си по време на избухването на епидемията преди 20 години. Той е натоварен със задачата да придружи тийнейджърката Ели по пътя й през опустошените САЩ. Ели е само на 14 и не познава света преди епидемията – не знае какво е общество и цивилизация и се научава да оцелява от съвсем малка.

Рано е да се говори за актьори, но можем да бъдем сигурни, че озвучителите на играта, Трой Бейкър и Ашли Джонсън, няма да бъдат замесени във филма. И двамата са номинирани за BAFTA, благодарение на работата си по The Last of Us, но на външен вид са доста далеч от концепцията за героите, което автоматично ги изключва.

Стискаме палци на Сам Райми и Нийл Друкман да направят филм, хубав поне колкото играта, и ще ви информираме своевременно за новите развития около проекта.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата