9 коментара
wallpaper-iron-throne-1600

Железният трон пристига в България през Април!

Жителите на Велико Търново, Варна, Пловдив и София ще имат шанса да го видят на живо.

Тронът, за който в Game of Thrones се водят кървави битки на живот и смърт, пристига в България в началото на април.

Феновете на безпрецедентно популярния сериал, носител на „Еми и „Златен глобус”,  ще могат да разгледат Трона и да се снимат с него по време на националното му турне, което ще започне от крепостта Царевец в старопрестолния град Велико Търново, ще стъпи на пясък във Варна, ще посети Античния театър в Пловдив и ще завърши обиколката си в столицата. Общо взето, местата са подбрани така, че доста да отиват на внушителния декор.

Тронът е висок над 2 метра и тежи над 100 килограма, като винаги се придружава от строга охрана. Досега никога не е идвал в България; най-близката точка, до която е стигал, е Будапеща (където е седалището на НВО за Европа). Точният маршрут на Трона скоро ще може да бъде проследен на страницата на HBO Bulgaria във Фейсбук (www.facebook.com/HBOBG).

l
Описанието на трона в книгите, както и представата на Мартин за него са малко по-различни от реализацията в сериала. Първоначалната идея е била за нещо по-голямо, грозно и заплашително, но в крайна сметка стилистите на сериала са решили да го направят по-безопасен.

Според описанията в книгите, Железният трон е построен от мечовете на предалите се на краля врагове. Направата на символа на властта във Вестеро е отнела 59 дни, а резултатът е нещо остро, назъбено, смъртоносно и винаги криещо опасности – също като царуването в тази жестока земя.

Новият сезон на „Игра на тронове“ започва на 7 април, понеделник – първо в стрийминг услугата за видео по поръчка HBO GO (www.HBOGO.bg), без регистрация, а вечерта от 21:05 – и по телевизионния HBO канал, по-малко от 24 часа след американската си НВО премиера.

Тази година отново ще бъдат излъчени 10 епизода. Посланието на 4-ти сезон е „Всички са смъртни“ (All Men Must Die = Valar Morghulis). Борбата за Трона продължава още по-ожесточена, а тайнствените думи Valar Morgulis и мистичният триок черен гарван са сред символите на новия сезон. Най-скорошния трейлър можете да видите тук.

Не знам за вас но аз определено ще си открадна една снимка с трона… дано ми позволят да седна!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата