Първи трейлър за „Бебето на Розмари“

В предстоящия минисериал Зоуи Салдана ще ражда превъплъщението на страха.

Сравнително неизвестна преди само десет години, днешната звезда на фантастиката Зоуи Салдана не спира да работи. Тази есен тя ще започне снимки на трите продължения на „Аватар“, вече е резервирана за третия „Стар Трек“, а „Пазителите на галактиката“ ще излезе по-късно тази година.

Преди това обаче тя ще се разиграе и по телевизията – за минисериала „Бебето на Розмари“. Книгата зад проекта вече е била адаптирана за филм, дело на Роман Полански, който дори е получил номинация за Оскар. Става дума за млада двойка, която се мести в зловещ апартамент в Ню Йорк, където разбират, че детето, с което жената е бременна, всъщност е поставено там от дявола.

Rosemary’s Baby ще бъде в две части по 2 часа, които ще излязат на 12 и 16 май тази година. В трейлъра си личи, че новата адаптация ще внесе някои промени – така например новото местожителство на двойката ще бъде в Париж. Също така, изглежда че адското бебе няма да се озове в Розмари случайно – то ще е резултат от сделка на съпруга й със самия Дявол (макар засега да можем да съдим само по две дяволити усмивки, Джейсън Айзъкс от „Хари Потър“ изглежда сякаш е идеален за ролята).

Първият филм набляга повече на нарастващите подозрения на Розмари, че хората около нея й мислят лошото, преди да разбере, че съпругът й е близък със съседите-сатанисти. Тук параноичният елемент също ще присъства (и Зоуи Салдана изглежда доста добра в реализацията му), но съпругът изглежда невинен.

Сценарият е на Джеймс Уонг, известен с работата си по „Досиетата Х“, „Последен изход“ и „Зловеща семейна история“, и Скот Абът („Кралицата на прокълнатите“), които явно няма да бягат от хорър-моментите в оригинала, а може и да добавят по нещо от себе си. Предстои да видим дали познатата история ще бъде разказана по нов и интересен начин или просто ще ни загуби времето.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Vera

Ако излезе ще го видим,въпреки,че едва ли ще надмине оригинала.И все пак дано не стане като с този филм (линка долу) интересно ще е да се види пък било и за веднъж: http://operationkino.net/2011/12/paradise-lost-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8-%D0%B2-%D1%80%D0%B0%D1%8F/