sezonyt na kostite ttt

Идва сезонът на костите

Излезе „Сезонът на костите“ от Саманта Шанън и изд. „Сиела“.

От днес на пазара е новото заглавие на Сиела „Сезонът на костите“ от Саманта Шанън, акцент в каталога за месец май.

Бутон за зареждане на YouTube видео

sezonyt na kostite cccДействието на „Сезонът на костите“ се развива в антиутопичен свят, където ясновидството е обявено извън закона, а всички „дегенерати“ са принудени да се укриват. Тоталитарното правителство на Сцион контролира всичко. Деветнайсетгодишната Пейдж Махони е част от подземния свят на сционски Лондон – базирана в квартала Севън Дайълс, наета от безмилостен подземен гении на име Джаксън Хол. Работата й е да събира информация, да прониква в съзнанията на хората. Защото Пейдж е сънебродница, ясновидка, и в света на Сцион извършва престъпление със самото си съществувание.

В деня, в който животът ѝ се променя завинаги, вали като из ведро. Нападната, упоена и отвлечена, Пейдж е пренесена в Оксфорд – град, пазен в тайна вече двеста година, управляван от могъща неземна раса. Тя е поверена на Лорда – рефаимско създание с тъмна с цвят на мед кожа и дълбоки златисти очи. Той е неин господар. Неин наставник. Неин природен враг. Но ако Пейдж иска да си върне свободата, тя трябва да играе по правилата на този затвор, където е изпратена, за да умре.

„Разбира се, всяко ясновидство беше забранено, но да го използваш за печалба си бе направо грях. Аз извършвах държавна измяна с всяка глътка въздух.”

Саманта Шанън е само на 21 години, от Лондон. „Сезонът на костите“ е нейният дебют, първа книга от планирани седем. Издавана е от същото издателство, което даде шанс на Джоан Роулинг с „Хари Потър“, и дори е сравнявана с нея. Романът се отличава с бърз екшън ритъм и мащабни бойни сцени, които бъдещата екранизация (в момента три големи студия се борят за правата) вероятно ще се затрудни да пресъздаде. Книгата е бестселър и е преведена на 20 езика, като българският е 21-ви.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата