What-We-Do-In-the-Shadows

Време е да се посмеем на вампирите

Трейлър за независимият хит от Сънданс „Какво правим в сенките“.

Какъв е най-сигурният знак, че даден жанр се пренасища с филми? Появата на пародии, които най-безцеремонно го осмиват. Но филмът, към който ще насочим вниманието ви сега, проявява и малко повече мисъл от безмозъчните „Страшен филм“ и „Къщата на ужасите“. Въпреки че изглежда евтин и долнопробен (все пак е независим филм), „Какво правим в сенките“ поглежда въпроса за вечния живот като кръвопиец от доста неочаквани ъгли. Представяте ли си например как се отразява вампирлъка на домакинската работа или пък какво би било ако трябваше да ви канят навсякъде, където искате да влезете? Вижте трейлъра:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Е, не изглежда чак толкова смешен, колкото го описват, но критиците и публиката на фестивала за независимо кино „Сънданс“ наистина го обожават (може би трейлърът не показва най-доброто). Зад филма стоят двама човека – новозеландците Джемейн Клемент и Таика Уайтити. Те не са новобранци в киното (макар и да не сте ги чували), дори са помогнали за „Мъже в черно 3“ и „Зеленият фенер“.

Идеята за този филм е възникнала още през 2006, много преди „Здрач“ да разбие бокс-офиса или „Истинска кръв“ да тръгне по НВО. Но може би именно тези обстоятелства са ги накарали да се сетят за нея няколко години по-късно и да я реализират наяве.

Главните герои са трима вампири: Виаго (Уайтити), Владислав (Клемент) и Дийкън (Джонатан Бра). Те живеят заедно от векове, като съвместният живот през десетилетията не минава без своите проблеми. Историята им е разказана в псевдодокументален стил и максимално граничи с абсурда.

Все още не е ясно как ще се дистрибутира в САЩ, камо ли в България, но ако ви звучи интересен – оглеждайте се за What We Do in the Shadows по познатите канали.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата