Burn Cover.indd

2 нови тийн-заглавия от Егмонт

Вече можете да намерите на пазара „Изпепелени“, финалната книга в трилогията „Чисти” от Джулиана Багът, и „Каменните пазачи”, петата книга в приключенската поредица за Юлисес Мур.

Burn_Cover.inddТази събота „Егмонт България“ зарадва почитателите си с две нови книги от хитови тийн-поредици, жанр, в който това издателство се специализира. Феновете на трилогията „Чисти“ вече могат да се сдобият с последната книга от поредицата и да разберат как завършва историята на Партридж, Преша и Брадуел, а посветените в тайнството на Юлисес Мур и вилата с врати към различни земи и времеви епохи могат да се отправят на поредното пътешествие с Джейсън, Джулия и Рик.

В „Изпепелени“ Партридж е заел мястото на баща си като лидер на Чиститe. Целта му е да превземе Купола отвътре с помощта на тайната съпротива. Нещата обаче не изглеждат толкова прости от новата му позиция. Неусетно Партридж се оказва изкушен от думите на баща си – може би, ако светът иска да оцелее, той се нуждае от Купола – и от Партридж, който да го управлява…

Докато решителността на Партридж отслабва, Преша и Брадуел продължават да сглобяват пъзела от улики, оставен им от времето преди Детонациите. Тяхната надежда е, че ще kamennite pazachi cccсъумеят да излекуват нещастниците. Но всичко това зависи и от Партридж. Разделени от разстоянието и историята, дали Преша и Брадуел все още могат да му се доверят? Или светът е обречен на вечна война и злочестини?

Междувременно в „Каменните пазачи“ Джейсън, Джулия и Рик се приближават все повече до истината. Но Обливия и Манфред също са на път да осъществят целта си – да стигнат до Вила Арго и да преминат през Вратата на времето. Сега трите деца трябва да намерят Черния Вулкан, стар приятел на Юлисес Мур, който е бил машинист на влака на Килмър Коув. За тях това значи начало на ново пътешествие. Дестинация: 12 век, Градината на вечната младост.

Самоличността на Юлисес Мур продължава да е пълна загадка… Записките му, които проследяват приключенията на Джейсън, Джулия и Рик, са открити и предадени за публикуване от италианския кореспондент Пиердоменико Бакаларио. Загадката на Юлисес Мур тепърва предстои да бъде разбулена…

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата