7 коментара
Dnevnata voina ttt

Войната с демоните се пренася през деня

Демонският цикъл продължава с „Дневната война“ на Питър В. Брет, изд. „Колибри“.

Dnevnata voina cccПитър В. Брет ни спечели за фенове с първите си романи от „Демонския цикъл“ – „Защитения“ и „Пустинното копие“. Вчера излезе тяхното продължение, което ще разкаже предисторията на Иневера и ще продължи повествованието оттам, докъдето стигна в предишната книга.

Помните Арлен, някога обикновен човек, който се превърна в Защитения, татуирайки по кожата си мистични руни с чудовищна мощ. В миналото Арлен и Джардир са били почти братя, но сега ги разделя горчива вражда. Докато враговете на човечеството се надигат, единствените двама мъже, способни да ги победят, са разкъсвани от най-смъртоносните демони от всички – тези на човешкото сърце.

Според западните ревюта, спадът на темпото, който видяхме във втората книга, продължава и тук. Следващите обаче отново стават интересни, а третата е неделима част от пъзела, без която не може да се получи представа за цялата картина.

Преди време стана ясно, че Пол Андерсън е закупил правата за филмиране на „Демонския цикъл“, но все още няма движение по тази тема. След толкова време без новини изглежда, че проектът е замразен, но ние все пак ще се радваме, ако някой ден видим епоса на Брет на голям екран.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата