МТВ поръчаха нов фентъзи сериал по романите на Тери Брукс

Един от най-популярните фентъзи романи за последните 35 години най-накрая ще бъде филмиран !

terry-brooks-4

Тери Брукс е американски писател, роден в Илинойс на 8 януари 1944 година.

Според известното американско електронно списание „The Hollywood Reporter”, MTV – една не особено позната с фентъзи филми и сериали телевизия, освен може би „Teen Wolf”, е поръчала пълен 10-епизоден сезон на нов сериал – “Shannara”. Той ще бъде по едноименната поредица на Тери Брукс – вярвам, всички сме чували нещо за „лорда” на фентъзи жанра. Това само по себе си е много добра вест, имайки предвид, че рядко се случва негови творби да бъдат филмирани изобщо, а в този случай Брукс ще играе и важна роля в създаването на сериала като помощник продуцент (подобно на Джордж Р. Р. Мартин за „Игра на Тронове”). За тези, които не са запознати (в това число си признавам, че влизам и аз – не знам всичките му романи), сагата по „Шанара” има 25 части и десетки милиона копия, преведени на 30 езика по цял свят.

Историята е доста… любопитна. В общи линии, действието в „Шанара” се развива в така наречените „Четири земи”, което е бъдеща версия на Северна Америка e опустошена след ядрен апокалипсис наречен от оцелелите „Великите Войни”. След войните оцелелите се завръщат към средновековния начин на живот и на всичкото отгоре отнякъде се завръща магията по света – като казвам магия, имам предвид пълен пакет от елфи, джуджета, демони, тролове и още много други приказни герои и злодеи.

Самата хронология на поредицата обхваща огромен период от време, но продуцентите са решили да ни хвърлят директно в събитията от втората книга – „Елфовите камъни на Шанара”, където се разказва за това как елфите трябва да създадат свещеното си дърво, наречено „Елкрис”, и с негова помощ да надвият демоните на Четирите Земи.

Все още няма новини за това, кой ще участва и кога ще бъде премиерата, но поне знаем, че ще е някъде през 2015 г. Важното е, че „Шанара” идва, а с нея и още много гарантирани часове на истинско фентъзи удоволствие.

Единственото ми опасение е телевизията, която се е заела с проекта, но току-виж са ни изненадали приятно!

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
8 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Григор Василев

Ще се гледа, пък ако е някоя тъпотия най-много да го зарежа след втория епизод 🙂

Миро

Хаа упсии и аз г’де съм блял … другия път чакам да ми се даде „зелена“ светлина 🙂

Петър Атанасов

Пише се, ама първо трябва да е прегледал редакторът 🙂

Иначе не знам, не съм чувал за тази поредица (съжалявам, ако е наистина чак толкова известна) и не мога да си формирам някакви очаквания. MTV наистина предразполага към тийнейджърска тъпотия, но пък може и да са решили да изненадват – кой знае 🙂 Със сигурност няма да е нищо брутално, но пък може да са решили да се насочат към малко по-умна публика и съответно да направят нещо не съвсем елементарно. Съмнявам се де 🙂

Не се ли пише „фентЪзи“ 🙂

Мирослав Димитров

По точен коментар и аз не мога да дам 🙂 .

SargoS

Мале баш това извинение за телевизия ли трябваше да се захване с книгите на Брукс? Какво сега- да очакваме бременни тинейджъри с разбити сърца да търсят любовта? Дано автора не остави да му запушат устата с някой лев и да се изгаврят с поредицата му. Неговото участие е единственото, което ще ме накара да дам шанс на сериала. С големи резерви…