Orphan Black подновен за трети сезон

Татяна Маслани ще продължи да играе всички свои клонинги догодина, но дали мъжкият клонинг ще й бъде достоен партньор? Леки спойлери в статията.

Изигра ли Косима своя последен танц или ще успее да се спаси с уравненията на д-р Дънкан?

Изигра ли Косима своя последен танц или ще успее да се спаси с уравненията на д-р Дънкан?

Не че новината е кой знае колко изненадваща – Orphan Black запази високо качество през тази година и увеличи рейтинга си, а с всичките хвалби от критиците и награди за главната актриса просто нямаше как BBC America да пропусне да поръча още една година от сериала. Въпреки това подновяването доста се позабави и се бяхме леко притеснили да не би по някаква шокираща причина Orphan Black да не бъде завършен. Притесненията ни останаха неоснователни и вече знаем, че ще имаме поне още една година забавление с клонинги.

През втори сезон сценаристите измислиха начин да олекотят работата на гениалната Татяна Маслани, която във всеки епизод се появява в ролята на поне 4 свои клонинга, като вкараха и мъжки клонинги в уравнението. Ари Милън (Марк от пролетариите) е актьорът, чието участие в сериала рязко ще се повиши с още поне 2 роли (лудият, затворен в мазето на Мериан, и войникът, охраняващ превоза на Хелена). Дали той ще бъде достоен конкурент на Татяна, която вече взе две награди от критиците за феноменалните си превъплъщения, и дали сюжетните линии на мъжките клонинги ще бъдат също толкова интересни, ще видим в новите 10 епизода догодина.

В случай, че сте се притеснили, останалите актьори от главния състав – Джордан Гаварис, Дилън Брус, Мария Дойл Кенеди и Евелин Брошу също ще се завърнат в ролите си. На клонингово ниво, след неочакваното завръщане на Хелена тази година, можем да бъдем почти сигурни, че в следващата ще гледаме и Рейчъл, отново жива, но със злокобна превръзка на окото.

Orphan Black все още не е масов хит, а и вероятно никога няма да стане, но количеството на феновете му расте доста бързо. Критиците продължават да са влюбени в сериала, макар и да отчитат някои отклонения и грешки в епизодите от втори сезон, а мистериите, повдиганите теми за размисъл и комедийните елементи правят Orphan Black привлекателен за хора с различни вкусове. Да се надяваме, че качеството ще се задържи високо и догодина, макар че след като сценаристите успяха да направят втора година, която не отстъпи особено на първи сезон, то притеснения в тази насока биха били доста неоснователни.

Очакваме 3-ти сезон на Orphan Black през пролетта на 2015 г.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петър Атанасов

Ахаааа, така всъщност може, да 🙂 Права си, добра е схемата.

Мира

Tцтцтц. Бет е полицайка и е издирала всички от околията, но разбрахме че е крила доста от Косима и Алисън. Та схемата е следната. Бет е разбрала, че Пол и е монитро. Намерила е клонинг вече във финален стадий на болест и е инсценирала смъртта си, за да може да си разследва на мира без да й висят на глават. Стой та гледай като се върне следващия сезон 😀

Петър Атанасов

Стига с твойта Бет, това не ти е Ривенджа 🙂 Бет няма как да оцелее, беше премазана от влак, няма да цъфва 🙂

Мира

П.П Очаквам и Бет да цъфне по някое време.

Мира

EEEEEEeeee макарена