Syfy logo

Още магьосници по Syfy

Телевизията е одобрила пилот за „Магьосниците“ по романите на Лев Гросман.

the-magicians-fox-pilot-coverАко случайно фентъзито на малкия екран не ви стига, то недейте да унивате – Syfy е предприела сериозна стъпка да позапълни този пропуск. Днес от американската телевизия за фантастика обявиха, че са дали зелена светлина за пилотен епизод на нов потенциален сериал – „Магьосниците“.

The Magicians ще проследи историята на няколко младежа, които проучват магията в Ню Йорк и откриват, че магическия свят, за който само са чели във фентъзи романите като деца, е твърде реален и представлява смъртоносна опасност за човечеството. Идеята е на Лев Гросман, чиито едноименни романи са издадени в 22 страни. На български е издадена само първата книга, „Колеж за магьосници“, от издателство „СофтПрес“.

Пилотният епизод се планира да работи и като самостоятелен продукт, тоест, да бъде излъчен като едночасов филм, в случай, че не стане за сериал. Сценарият ще бъде разработен от Джон МакНамара („Главен заподозрян“) и Сера Гембъл („Свръхестествено“).

Всъщност, проектът беше започнат още преди 2 години от Fox, но така и не прокопса повече от 1 епизод, който събира прах някъде из архивите им. Да се надяваме, че партньорството на автора със Syfy ще бъде по-успешно и ползотворно.

Книгите очевидно са доста добре приети в САЩ, но първата от поредицата сякаш не е успяла да потръгне достатъчно добре у нас (коментарите из интернет хвалят стила на автора, но недоволстват от липсата на оригиналност). Ако сериалът сработи, то вероятно и „СофтПрес“ ще намерят ново вдъхновение да издадат останалите части от поредицата. В анотацията на книгата се акцентира повече върху един главен герой, отколкото върху група младежи, което вероятно говори, че ще видим доста различен от първоизточника си сериал:

44016Куентин Колдуотър живее тъжен, меланхоличен живот. Макар и пълен отличник, той е нещастен. Единствената му мания е поредица от фентъзи книги за вълшебната страна Филория. Обсебен от приключенията и от магията на измислената страна, той препрочита книгите отново и отново.

Съкровеното му желание е не да кандидатства в университета „Принстън“, където е ясно, че ще приемат гений като него, а поне за миг да надзърне в света на Филория.

В един преломен ден Куентин попада на укрито с магия място в Ню Йорк, където времето тече по различен начин и където съществува… колежът по магия „Брейкбилс“. Макар колежът да не е Филория, той дава на Куентин възможност да учи магия и да прави заклинания – нещо, за което винаги е мечтал.

Оказва се, че магията не е лесна работа – мъчителни упражнения, заклинания на старохоландски и келтски, тежки предизвикателства, пътешествие по въздух до Южния полюс… Много скоро Куентин открива, че все още жадува за вълшебната страна от любимите си книги.

И един ден, когато целият му живот изглежда обречен на провал, той научава, че Филория съществува.

С помощта на приятелите си Куентин се отправя на най-бленуваното пътешествие в своя живот… за да открие ужасяваща истина.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата