Трейлър за пети сезон на „Живите мъртви“

Бет е жива, а светът е по-мрачно място в новите серии на The Walking Dead.

В момента тече тазгодишното издание на Comic Con в Сан Диего и интересните новини оттам започват. Най-ключовото събитие от последните часове е пускането на новия трейлър за „Живите мъртви“. Пети сезон започва на 12 октомври и това са първите кадри, които виждаме.

Както обикновено, трейлърът е много динамичен и надъхващ и създава впечатление, че новият сезон ще бъде доста напрегнат и изпълнен със събития. Ние вече имаме достатъчно опит със сериала, за да знаем, че едва ли точно от тази година той ще стане „изпълнен със събития“, но все пак продължаваме да го следим с интерес и да се радваме на счупените от него рекорди по гледаемост.

Челите комиксите очакват с нетърпение да разберат дали новите гадове от Последната гара са канибалите, представляващи един от най-шокиращите елементи в комикса. В края на миналия сезон дори се спекулираше, че Бет, която беше отвлечена пред очите на Дарил, всъщност е изядена от тях и месото, което дадоха на Рик и компания при пристигането им всъщност е от нея. Новият трейлър опровергава тези надежди, но загатва и за други интересни моменти.

Една от основните теми на трейлъра, а вероятно и на сезона, е могат ли хората да забравят различията си и да работят заедно в името на кауза, която е от интерес на всички, или първо ще завлекат един другиго до взаимно унищожение. За първите няколко епизода изглежда евентуалните канибали и нашите главни герои ще успеят да се сработят, за да успее ученият с лекарството да стигне до Вашингтон, но привидното примирие едва ли ще продължи дълго.

Междувременно, в един от кадрите на трейлъра се вижда Глен, към чиято глава е замахната бухалка. Феновете на комиксите знаят, че именно така той умира там, но дали този кадър загатва за същото тук или просто е намигване към тях, предназначено да разбуни духовете?

Предстои да научим отговорите на всички тези въпроси след около 2 месеца и половина. Както и миналата година, сезонът ще се състои от 16 епизода, разделени на 2 половини по 8 във всяка.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петър Атанасов

Сигурно е, само че това е американската премиера, което означава, че по нашите торенти ще излезе на 13-ти сутринта.

rosen

sigornolie 4e ot 12 oktomvri zapo4va 5 tiq sezon na jivite m1rtvi

rand_al_tor

Изглежда супер и се надявам да е с една идея по-динамичен от предния сезон.
П.С. Очаквам обобщителните статии от SDCC с нетърпение. 🙂