1 коментар
amityville-awakening

„Амитивил 12“ или още една обладана от духове къща

Поредният ужас с познат сюжет ще ни стряска в началото на 2015 г.

Ако е минала повече от седмица след последното ви гледане на хорър с обладана от духове къща, то този филм може и да ви заинтригува. Става дума за Amityville: The Awakening, нов ужас с познат сюжет. Семейство се нанася в нова къща, където предишният собственик е избил семейството си. Разбира се, виновни за това са духовете, обладали къщата и избиващи всеки нов обитател.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Любопитна подробност около „Амитивил: Събуждането“ е фактът, че това е 12-тият филм в поредицата, а също и вторият нейн рестарт. Тази серия няма общо с римейка на Amityville Horror с Раян Рейнолдс отпреди 10 години, ако не броим сюжета.

Иначе трейлърът се справя добре в създаването на напрежение и сплашването на евентуалния зрител. Актьорите са грозни, но пък това само прави лентата още по-зловеща, а и по-малко ще ни е мъчно като започнат да измират (макар че момичето с големия нос май ще оцелее, тъй като е главна героиня). Как бихте реагирали ако демоните в новия ви дом събудят брат ви и го превърнат в чудовище, подобно на Ам-Гъл? Или всичко това е само в главата на полудяващата сестра? При всички положения, окуражаванията тип Kill Them All! не вещаят нищо добро.

Сценарист и режисьор на филма е Франк Калфун, който има известен опит с ужаси, и то такива, които съдържат особено количество гнусотия. В актьорския състав виждаме Бела Торн, Камерън Монаган, Дженифър Джейсън Лей, Тревор Спрайтлър и Томас Ман (не философа, а актьор, когото може да сте видели в малка роля в „Хензел и Гретел: Ловци на вещици“).

Премиерата на филма в САЩ е на 2 януари догодина, което определено не говори за особено доверие от страна на продуцентите в успеха на филма, но, ако сте истински фенове на жанра, вероятно няма да искате да го пропуснете.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата