Evil Dead1

Ще има сериал, а не продължение на „Злите мъртви“

Хорър римейкът ще опита да се разпростре върху по-елитната медия, вместо да продължава в киното.

Миналата година Сам Райми успя да се върне на пазара с римейк на стария си хорър хит – „Злите мъртви“. Въпреки че някои фенове не бяха доволни от промените, новата версия като цяло беше доста успешна – събра 100 милиона приходи при 17 милиона бюджет.

evil_dead_2013_by_myrmorko-d5j4g87В повечето случаи такива резултати автоматично водят до продуциране на втора част. Конкретно при Evil Dead, филмът беше един от най-очакваните в САЩ за 2013 и предизвика достатъчно шум още преди премиерата си, за да започват продуцентите и сценаристите да работят отрано. В последствие обаче Сам Райми е променил решението си – още на Comic Con в Сан Диего тази година той е обявил, че се е отказал от продължение и ще направи сериал вместо него, а наскоро звездата на филма Брус Кембъл потвърди намеренията му, както и това, че би се завърнал в главната роля и по телевизията.

Потвърждение има и от звездата на римейка, Джейн Леви. Тя е казала, че потвърждение вероятно няма да има. Според нея продуцентите винаги измислят нещо ново и сега последната новина е, че ще правят сериал. „Казах си „КАКВО?!“ Мисля, че просто объркват и търсят начини да развълнуват феновете. Не мисля, че ще има „Злите мъртви 2″ скоро, поне не и с мое участие.“

Истината е, че твърде много фенове не харесаха римейка. Те изтърпяха новия режисьор, Фед Алварес, но вероятно ще се зарадват много повече на сериал, режисиран от любимеца им, Сам Райми. Напоследък телевизията се превърна сякаш в по-елитарната медия – за нея се търсят по-умни и дългосрочни идеи, докато в киното просто се рециклира едно и също и почти никой не търси задълбоченост на сценария. „От здрач до зори“ вече пое по същия път, макар и не особено успешно (там сценаристите просто се оливат с мудното темпо и ниския бюджет). Въпреки това той намери своите зрители и ще има втори сезон.

От друга страна, „Злите мъртви“ няма достатъчно подходяща за телевизията концепция и е трудно да прогнозираме какво качество ще има адаптация за малкия екран. Също така, ще бъде трудно да се комбинират едновременно нови филми и нови сезони, тъй като Сам Райми все пак не се отказал категорично от продължението, а просто би го отложил, за да се концентрира върху сериала. Тоест, евентуално, в далечното бъдеще, е възможно да има хем сериал, хем нови филми. Разбира се, Evil Dead ще трябва да достигне доста по-висок статус, за да си позволи такъв ход – малцина са го постигали и, честно казано, в момента феновете просто не са достатъчно, за да се стигне дотам.

Фактът в момента е, че по сериала се работи, макар и още да е на много ранен етап. След около 2-3 години обаче може и да го видим по някоя кабеларка.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата