Air-Comic-Con-Poster

Въздушен апокалипсис от Робърт Къркман

Норман Рийдъс (Дарил от „Живите мъртви“) ще е в главната роля

Главният мозък зад комикса и сериала „Живите мъртви“, Робърт Къркман, подготвя нов свой постапокалиптичен проект. Тук обаче няма да става дума за зомбита а за останките от човечеството след нова ядрена война.

В главните роли са Норман Рийдъс и Джимон Хонсу (него ще го видим в „Пазители на галактиката“). Двамата са служители в криогенна лаборатория, където последните оцелели от ядрената война хора са замразени.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Трейлърът е открит от Майкъл Хоуган (полк. Тай от „Бойна звезда Галактика“), който явно е бил последният президент на САЩ и един от идиотите, затрили човечеството. Замразените хора, за които Рийдъс и Хонсу се грижат, ще трябва един ден да населят наново планетата.

Това е първият филм на компанията Skybound Entertainment, която издава комиксите „Живите мъртви“, на самия Робърт Къркман, както и на сценариста Крисчън Кантамеса (работил преди по игрите GTA: San Andreas и Red Dead Redemption). Но макар компанията зад филма и неговият бюджет да не му гарантират масов успех, то поне феновете на The Walking Dead ще проявят интерес към него, което е добър старт.

Air изглежда точно в стила на „Живите мъртви“ – ако се съди по трейлъра, няма да е преизпълнен със събития, а ще залага на драма и психологическа борба. Нищо чудно да гледаме двамата актьори един до друг в продължение на час и половина, без да си разменят много приказки, просто борейки се да запазят ума си сред руините на загиналия ни свят. Идеята за ядрена война като причинител на апокалипсиса също може да бъде много силна. Ако животът е унищожен от астероид, извънземни или коя да е от повечето причини във филмите, то вината не е на човечеството. Тук не само ние сами сме си виновни, но и самата тема придобива повече актуалност предвид новата Студена война между САЩ и Русия. Такова унищожение на човечеството е от най-мрачните и депресиращите.

Снимките на „Въздух“ все още текат и няма обявена премиерна дата, но ще следим за повече новини.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата