The-Walking-Dead-season-5-banner

Подновени сериали

The Walking Dead, Under the Dome и Extant ще имат нови сезони догодина.

Дойде един от интересните периоди в годината, когато телевизиите обявяват кои техни сериали ще продължат и кои не. Тази седмица ще ви съобщим за три от късметлийските сериали.

На първо място е „Живите мъртви“, който получи поръчка за шести сезон още преди премиерата на пети. Това, макар и сравнително смело решение за телевизионните стандарти, във никакъв случай не е изненадващо предвид постоянния успех и неспадащия интерес към сериала. The Walking Dead започва съвсем скоро – на 12 октомври в САЩ по AMC, а на 13 октомври от 23:50 в България по Fox (с повторения на 15 и 17 октомври от 00:45). Рик и компания стигнаха до последната гара, но там определено не намериха убежището, на което се надяваха. Предстои да видим как ще се развие срещата между оцелелите, чиито приключения следим вече 5 години, и човекоядците от Терминус. А какво ще ни се представи догодина, все още не знаем.

UnderTheDome-poster-jpg_205808На второ място е Extant с Холи Бери. Драмата по CBS започна това лято и обеща потенциал за доста интересни развития – с детето-робот на главната героиня и с мистериозното й забременяване по време на самостоятелна мисия в космоса. Въпреки това той не успя да намери много публика, особено предвид звездния статут на Холи Бери, и подновяването му беше под въпрос доста дълго време. За щастие, CBS са решили да дадат още един шанс на екипа зад сериала, тъй като са уверени, че той има накъде още да се развие, и следващото лято отново ще се завърнем в света му.

Най-неочаквано е решението за подновяване на Under the Dome, отново по CBS. Повечето критици вече се отказаха от сериала, тъй като им омръзна да го оплюват седмица след седмица, докато той потъваше във все по-големи абсурди и сапунени моменти. Въпреки това зрителската аудитория остана голяма и, макар да не е на нивото от първия сезон, носи значителни печалби на телевизията. Явно зрителите на „Под купола“ ще останат доволни и догодина, когато кризите под стъкления похлупак ще продължат да се развиват на ежеседмична база.

Впрочем, фактор за подновяването на последните два сериала не е само щедростта на CBS. Телевизията е сключила сделка с Amazon, по силата на която сайтът може да ги излъчва само 4 дни след телевизията. Приходите от това, плюс продажбите в чужбина (Extant се е оказал особено рентабилен в тази насока), са убедили продуцентите да продължат да финансират проектите без да обръщат толкова внимание на рейтингите. Да живеят интернет и глобализацията!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата