vatican tapes

Екзорсизъм по Ватикански

Трейлър за предстоящия филм „Ватиканските записи“

Има причина „Екзорсистът“ да е сред класиките в хоръра – да загубиш контрол над собственото си тяло (или да гледаш как твой близък го прави) е доста ужасяващо. Особено ако причината е кръвожаден демон от Ада.

Ако си търсите нов ужас, който да използва същата концепция, то обърнете внимание на The Vatican Tapes. Личи си, че е нискобюджетен, но въпреки това трейлърът е доста добър. Ако са вложили същите усилия за направата на самия филм, то той може да си струва гледането.

Става дума за 27-годишна жена, която е обладана от демон, и екип свещеници от Ватикана, които са извикани, за да я освободят от древна сатанична сила. В главните роли са Катлин Робъртсън (Bates Motel), Джимон Хонсу (Guardians of the Galaxy) и Майкъл Пеня (End of Watch).

https://www.youtube.com/watch?v=Wo6NYaIvcfQ

Продукцията не е била особено лесна – всъщност снимките са започнали още през 2013 година, но в крайна сметка филмът е готов. Трудно е да се каже дали „Ватиканските записи“ ще бъде достойно попълнение в жанра, но нищо не пречи да е поне някой култов хит под прикритие. Заглавието пък е достатъчно общо, за да позволи поредица, ако първият филм успее.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата