selfless

Вечен живот чрез смяна на телата

Новата фантастика Self/Less взима идеята на Dollhouse и я реализира с Бен Кингсли и Раян Рейнолдс.

Бихте ли се възползвали от шанса да изживеете втори живот, ако за целта просто трябва да прехвърлите съзнанието си в тялото на някой беден нещастник? Бен Кингсли го прави, макар и без да осъзнава напълно последствията от решението си, като взима тялото на Раян Рейнолдс в новия филм Self/Less. Режисьор е Тарсем Синг, а идеята е много интересна, но вече е правена (най-скоро и най-добре в сериала „Куклена къща“).

Бутон за зареждане на YouTube видео

Официалното резюме на сюжета гласи следното: „В този провокативен психологически научнофантастичен трилър извънредно богат човек, умиращ от РАК, преминава през радикална медицинска процедура, която прехвърля съзнанието му в тялото на здрав млад мъж. Но не всичко е такова, каквото изглежда, когато той започва да разкрива мистерията зад произхода на тялото и организацията, която ще убива, за да защитава съществуването си.“

Освен, че резюмето е зле написано и идеята е крадена, Тарсем Сингх не е известен със сдържан визуален стил, който би бил подходящ за такъв филм. Въпреки това, трейлърът показва, че режисьорът явно все пак се е въздържал от вкарване на шарени магически царства, а идеята е достатъчно добра, за да бъде интересна и при още една реализация. Да се надяваме само, че тя ще бъде адекватна и запомняща се, както и че Self/Less няма да се окаже поредното разочарование за феновете на жанра.

Премиерата е на 31 юли.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата