8 коментара
vikings season3 horiz

„Викинги“ подновен за четвърти сезон

Силните рейтинги на трети сезон докараха още една година битки и интриги за избраника на Один – Рагнар Лотброк.

History може и да не е първата телевизия, която ви идва наум, когато чуете за сериали, но „Викинги“ определено й създаде нов имидж. Историческата драма със свръхестествени елементи, създадена от Майкъл Хърст („Тюдорите“), продължава да е хит и да завоюва огромни за телевизията рейтинги. Дотук трети сезон е гледан от средно 4,3 милиона души на епизод. Ето защо подновяването за четвърти сезон не е изненада за никого.

Въпреки че трети сезон още не е завършил, продукцията на четвърти ще започне съвсем скоро, като снимките се правят в Ирландия.

Генералният директор на Хистъри Дирк Хугстра е пуснал следното изявление към новината за поръчката на още серии:

„Vikings завоюва сърцата както на публиката, така и на критиците и стана една от най-завладяващите, визуално впечатляващи драми по телевизията. Много сме горди от невероятно талантливия снимачен екип и актьори, водени от Майкъл Хърст, чиито интригуващи сюжети и истории намират перфектния баланс между мащаба, борбата на умове и кръвопролитията, за да държат феновете в напрежение и искащи още.“

Vikings

„Викинги“ наистина има лоялни фенове и вдигна профила на телевизията по същия начин, по който „Живите мъртви“ и „В обувките на Сатаната“ направиха АМС една от водещите кабелни телевизии в САЩ. Тонът на сериала наподобява леко „Игра на тронове“, но се отличава по това, че стъпва на реална история, а за свръхестествените елементи така и не може да се каже дали са истински, или са резултат от твърде голямата набожност и суеверност на героите си.

Трети сезон вече поднесе солидна доза обрати и неочаквани събития, а зрителите могат да са спокойни, че това ще продължи и догодина. Подновяването е добро бизнес решение от страна на History, което вероятно ще продължи да работи в тяхна полза още дълго време.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата